Læsetid: 7 min.

Begge bogede den baglæns ud af bondeland

Statsminister Anders Fogh Rasmussen viste nye sider af sig selv ved uddelingen af De Gyldne Laurbær til Jens Smærup Sørensen lørdag aften. I en personlig, åbenhjertig og litterært begejstret tale spejlede Fogh sin egen families historie i Smærups. Men ikke alle bed på
Bogorme og bonderøve. Læsning var luksus for både Anders Fogh Rasmussen og Jens Smærup Sørensen, der begge voksede op på landet for senere at blive deres familiers første akademikere.

Bogorme og bonderøve. Læsning var luksus for både Anders Fogh Rasmussen og Jens Smærup Sørensen, der begge voksede op på landet for senere at blive deres familiers første akademikere.

Martin Lehmann

3. april 2008

Rammen var passende. Hvilket bedre sted at fejre en bog om landbrugets ud- og afvikling gennem de seneste 100 år end i Landbrugsrådets gamle lokaler på Axelborg i København? Og hvem mere oplagt som festtaler end formanden for Danmarks største bondeparti, Venstre?

Og så alligevel. Holdningen i ugerne op til laureatfesten lørdag aften havde mildest talt været en anden i store dele af den hjemlige forfatterstand. Aviserne havde været fyldt med forargede, nærmest hadske indlæg. Og flere forfattere havde i protest takket nej til at komme.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dejligt at se Information også har øje for vor statsministers frisind og hjertelighed. Så skide være med den hjerteløse politik han igennem de sidste 7 år har været eksponent for.

Til Jen Christian Grøndahl.

Det er vel ikke bare et spørgsmål om "ikke at kunne tåle at være i stue med en, de er uenige med", der har fået forfattere til at melde afbud til De Gyldne Laurbær-festen.

Man kunne forestille sig, at der var tale om instinktiv væmmelse ved at være i stue med en person, der her fører sig frem som humanist, samtidig med, at han bl.a. står for en flygtningepolitik, som i visse henseender er groft inhuman.

Personligt finder jeg en sådan væmmelse helt naturlig for forfattere, der mener noget med, hvad de siger og skriver.

Det er i Landbrugsrådets lokaler, fordommene bliver konfronteret, snarere end på Arken, i endnu en fotoudstilling, der (frit parafraseret) "sætter spørgsmålstegn ved vores vaneforestillinger om dansk identitet". Tankevækkende...

Kunne man forestilles sig Hugo Chavez blive inviteret af Landsbrugsrådet til at holde et foredrag om hans landbrugsreformer i Venezuela ?

AFR`s tale kan da udmærket have været god eller måske fantastisk god. Desuden kan AFR sikkert også selv have forfattet den, det er faktisk ret ligegyldigt.
AFR er klar til at sige hvadsomhelst til hvemsomhelst hvis det fremmer hans sag.
Belært af erfaringen ved jeg at det han siger er uden betydning, det der er vigtigt er hvad han gør, og her behøver der ikke at være overenstemmelse.
Manden er villig til at give garantier som andre skal indfri, på trods af AFR. Og når garantien ikke holder stik, så er det andres uduelighed der er grunden, uden tanke for at AFR udstedte garantien.
Samtidig udviser han det heltemod at påtage sig vægten af hvilken succes som helst, uagtet at han ingen part har i den, det er da en statsmand værdigt.
Som modtager af en hyldesttale fra AFR ville jeg da nok, for ikke at ødelægge stemningen, smile, men jeg ville da være i tvivl om der ikke kom en regning.

Michael Skaarup

Det kan godt være at Fjogh forlod gården, med gården har aldrig forladt Fjogh, og han vil altid være en knoldsparker.

Den personlige frihed som han rabler om, den har jo selv været med til begrænse, og nærmest afskaffe igennem sin tåbelig fascination af GWB, og deres liderlige magtlege i Irak og Afghanistan..

mindre kø på cykelstierne nu!!!!!