Note
Læsetid: 1 min.

Gamle nyheder

Kultur
16. april 2008

Information 16. April 1958
Prinsessens gavebord

Prinsesse Margrethes 18-aars dag ønskedes fejret i stilhed, hed det sig oprindeligt. At foreninger, institutioner og firmaer ikke har taget dette alt for bogstaveligt, vidnede det gavebord om, som fødselsdagsbarnet blev præsenteret for i morges. Fra Folketinget var kommet en jordbærskaal i Georg Jensen sølv, og paa fødselsdagskortet stod: "I forbindelse med Deres Kongelige Højheds indtræden i statsraadet ønsker Folketingets Præsidium at give udtryk for et stærkt og inderligt ønske om, at dagen maa blive indledningen til en velsignelsesrig gerning, der bliver til glæde for deres Kongelige Højhed og til lykke for Danmark".

Information 16. April 1983
Bertel Haarder truer RUC

Undervisningsminister Bertel Haarder truer med at lade RUC's regnskaber undersøge af Rigsrevisionen, fordi RUC ifølge ministeren bruger sine penge til politiske aktiviteter, fremgår det af et internt brev fra Haarder til RUC's rektor, Boel Jørgensen, som Information er kommet i besiddelse af. Ministeren skriver i brevet: "Jeg har med stigende undren bemærket, at en række kampagneaktiviteter på RUC øjensynligt finansieres med statslige midler. Jeg vil ikke skjule for dig, at jeg overvejer at lade Rigsrevisionen se på sagen. (...).

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her