Læsetid: 2 min.

Hellige svenske demokrater

Mens svenske skolebørn i opbyggelighedens navn lærer om både nazismens og kommunismens forbrydelser, forties den svenske statsterrorisme
De fredselskende svenskere forsvenskede Skåne med massakrer og nedbrænding af landsbyer.

De fredselskende svenskere forsvenskede Skåne med massakrer og nedbrænding af landsbyer.

Martin Lehmann

Kultur
17. april 2008

Nærværende dagblads læsere mener åbenbart ikke, at hverken Verdens eller Danmarks problemer er så uoverstigelige, at vi bør overveje at skifte demokratiet ud med en moderne udgave af den oplyste enevælde.

I hvert fald har hverken apotekets danske hovedkontor eller vores skånske filial i Matterøt modtaget et eneste bud på, hvem der bør stå i spidsen for et sådant problemknuserregime, som en arktisk tænker foreslog i sidste uge.

De hellige demokratier består nok et stykke tid endnu - også det svenske. Ikke mindst fordi det selvfølgelig forsøger at sikre sig selv ved at tillade sig at diktere, hvilken historisk bagage kommende genrationer skal ekviperes med. Den store svenske feminist, tidligere socialdemokratiske statsminister Göran Persson, forlangte øget bevidsthed hos svenske skolelever om Holocaust.

Nu efter at vores naboer ved en demokratisk aktion for et par år siden skiftede fra rødt til blåt, er det bevidstheden om kommunismens forbrydelser, der skal styrkes. Mens den svenske statsterrorisme stadigvæk skal forties. I de blå/gules folkeskolehistoriebøger står der stadig, at forsvenskningen af Skåne efter 1658 foregik ret udramatisk!

Glødende jern i rumpen

Ikke et ord om, at sympatier med Danmark blev besvaret med massakrer og nedbrændinger af flere landsbyer. Matterød er en af dem.

De fredselskende svenskere opfandt endda til lejligheden 'spetsningen', en ond og langsom henrettelsesmetode, hvor offeret får indført en opretstående, sylespids træstamme i anus. Ved særlige festlige lejligheder indtrådte døden via glødende jern indført i rumpen.

Ikke et ord om at den svenske besættelsesmagt så sent som i begyndelsen af 1800 måtte bruge brutal magt for at slå den sidste skånske opstand ned.

Dette kapitel i svensk historie bliver næppe pensum for lille Gösta, Åsa og ikke mindst Khalil, så længe Sverige er et helligt demokrati.

Men heldigvis er markedsøkonomien kommet de skånske frihedskæmperes minde til hjælp. Flere af Trekroners værste forbrydelser fandt sted i det, der i dag er Hässleholms kommune. En umanerlig kedelig udgave af Folkhemmet bygget op omkring et jernbaneknudepunkt må tænke kreativt for at lokke turister til. Sidste sommer udgik de første guidede terrorhistoriske busture derfra med kirken i Matterød som et at stoppestederne.

Skulle nogen skulle tro, at vi her på apoteket drømmer om, at vores lille landhandel i Matterød igen skulle husere på dansk jord, er det langt fra tilfældet. Snusfornuft og nationalromantik går ikke hånd i hånd. Det ville jo være skrækkeligt, hvis standarden på både biler og fødevarer faldt til dansk niveau og priserne steg til samme.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Ingen kommentarer endnu. Er folk mundlamme eller det tegn på svenskenes jerngreb over den danske debat?