Note
Læsetid: 2 min.

Hyldest til hindbærsnitten

Der findes heldigvis en hjemmeside for alle dem, der elsker hindbærsnitter
Kultur
5. april 2008
Hindbærsnitten.dk er et fællesskab i cyberspace knyttet sammen af syltetøjets bånd og kærlighed til snitten.

Hindbærsnitten.dk er et fællesskab i cyberspace knyttet sammen af syltetøjets bånd og kærlighed til snitten.

Hindbærsnitten er en lattervækkende tørkage. I hvert fald bliver der altid løftet et øjenbryn eller trukket et smilebånd på kontoret, når man som rimelig ung kvinde vælger den krymlede søde kage på en sukkerkold eftermiddag. Det er ikke fair. For hindbærsnitten er en helt uovertruffen kage, der virkelig ikke fortjener sit tantede image. Den er måske trofast og tryg, men den er altså også vildt pæn og fuld af god smag: De mange farver på overfladen glider så fint ud i den hvide glasur, og det hvinende søde finder en perfekt kontrast i det ganske korte syrlige øjeblik, en rigtig god hindbærsyltetøj leverer. Desuden er den rimelig langtidsholdbar, og det er praktisk, hvis man bor i udlandet: Min far sendte en gang en snitte fra den lokale barndomsbager i en foret kuvert til min studenterhybel i England. Den smagte af hjemve. Det vil sige en lille smule salt af de tårer, der dryppede på den.

Snitte-samvær

Men nu er den biologiske familie ikke længere alene om at yde snitte-støtte. Hindbærsnitten.dk er nemlig i verden! Et fællesskab i cyberspace knyttet sammen af syltetøjets bånd og kærlighed til snitten. Med overskrifter som Snittens Anatomi (om den perfekte krumme og den rette glasurfarve), Extrem Snitte (hvor fans opfordres til at skrive ind med en "snitteoplevelse under ekstreme forhold"), Opskrifter (dog kun modvilligt, "for film skal ses i biografen og snitter købes hos bageren") og selvfølgelig anmeldelser ("Katastrofe på Frederiksberg!").

De bedste ord falder nu under Snitte Snak, hvor der er et visionsgrundlag ("Hindbærsnitten som et klart mål i folkeskolen!"), Test Dig Selv - Hvor vild er du med Hindbærsnitter? ("Jeg har jævnligt drømme om sex med op til flere hindbærsnitter") og Citatsamlingen: "Hvis det klør i fodsålen, da vil din næste hindbærsnitte være for blød i glasuren," - som man åbenbart siger på Lolland. Endelig er der en mail fra musikeren Allan Olsen, der er 'hindbærsnitte-connaisseur'. Han uddeler beredvilligt adresser på de bedste snitte-bagere i Jylland. Hindbærsnitten.dk linker selvfølgelig også til allanolsen.dk, hvor forberedelserne til Olsens seneste plade er dokumenteret - inklusiv et foto af 'den obligatoriske hindbærsnitte'. Det er smukt. Og krummerne i tastaturet det hele værd.

www.hindbærsnitten.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her