Læsetid: 5 min.

Komikeren som småborger

Det er ubehagelige ved tv-serien 'Klovn' er, at det ikke er et vilddyr, som lurer under civilisationens fernis. Det er derimod en regelret småborger, som ligger på lur under den kreative konsensus
Klovn. Casper (tv.) er altid ovenpå, mens Frank (th.) altid er klovnen. For Casper er opportunist og pragmatiker, han behersker de sociale spil, fordi han bøjer koderne. Frank taber i de sociale spil, fordi han ekspliciterer koderne, som om de var love.

Klovn. Casper (tv.) er altid ovenpå, mens Frank (th.) altid er klovnen. For Casper er opportunist og pragmatiker, han behersker de sociale spil, fordi han bøjer koderne. Frank taber i de sociale spil, fordi han ekspliciterer koderne, som om de var love.

26. april 2008

Frank kan ikke holde igen, og han kan ikke holde sig. Da han en dag passer sin kærestes velassorterede te-boutique, kan han ikke lade være med at spise. Han spiser kager, lige indtil han ikke kan holde sig, fordi han skal lave det, han med et karakteristisk børneudtryk kalder "bommelum". Så Frank bliver nødt til dreje nøglen om og sætte et skilt på døren, der signalerer midlertidigt lukket. Toilettet er desværre utilgængeligt på grund af ombygning, så Frank bliver tvunget til at besørge sin afføring i en dyrebakke i forretningen. Det bliver naturligvis opdaget, og Frank bliver skældt ud af kæresten Mia, der enten taler til ham som en irriteret mor eller en kælen pubertetspige. De taler børnesprog sammen. Han kalder hende "ska-at" i to stavelser og starter sine sætninger med det betuttede forbehold: "Jamen, det er bare fordi". Frank er som regel forsmået på forhånd, og Mia er som regel altid allerede lidt frustreret.

Frank er både komiker og mediestjerne, og han er hovedperson i tv-serien Klovn, der kører på TV2-Zulu. Da Frank og vennen Casper skal mødes med stjerneinstruktøren Bille August, som entusiastisk har læst et manuskript, de to har lavet, er den gal igen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Information er indbegrebet af småborgerlighed, en smørhulssprøjte i et smørhulsland befolket af nullermænd, folk som i romanen "De Skyldløse" af Herman Broch eller "Mefisto" af Klaus Mann, om folk som er opportunister til fingerspidserne, som idealet også er i den ovenstående roman i artikkelform. Kun optaget af at være med på noderne - i det uendelige. "Indholdet" er det samme som hos Hitlary Clinton: mondænt tomgangsvrøvl for de som tror de er de indviede. I virkeligheden er det "litteraturens affald der mødes for at konstatere sin ligegyldighed" for at citere en kendt tekst fra dengang folk endnu kunne skrive, før TV-analfabetismen. Søvndyssende skrevet af søvngængere for søvngængere.