Læsetid: 3 min.

På sporet af den københavnske undergrund

I fire år havde den svensk-danske kunstnerduo Adams & Itno en hemmelighed under Københavns Hovedbanegård - et lille hus ved spor 12. Det blev revet ned, men nu har kunstnerne bygget et nyt hemmeligt hjem
I fire år havde den svensk-danske kunstnerduo Adams & Itno en hemmelighed under Københavns Hovedbanegård - et lille hus ved spor 12. Det blev revet ned, men nu har kunstnerne bygget et nyt hemmeligt hjem
16. april 2008

Mandag aften. Lidt over midnat. Der er mildest talt ikke mange mennesker på gaden på Islands Brygge i København. De store, halvtomme og ufærdige byggeprojekter fra havnefronten skriger utålmodigt efter liv, når deres neonskær reflekteres i vandoverfladen.

Den dansk-svenske kunstnerduo Adams & Itso, der sidste år fik revet deres interimistiske og hemmeligholdte lejlighed under banelegemerne på Københavns Hovedbanegård ned, har nu gang i et nyt undergrundsprojekt i København. Et tip om det nye projekt fører ind under Langebro, forbi det lokale posthus og videre ud ad den bugtede vej langs voldene.

På en afsidesliggende vej, på grænsen mellem Amager og Christianshavn, lyser et vindue op i mørket. Vinduet er i gadeplan og er på størrelse med et butiksvindue. To lapper papir, der ligner en blanding mellem gazebind og indpakningspapir, er klistret op på ruden. De gør det ud for et lærred. En projektor inde bag vinduet spreder sine lysstråler ud over lapperne, og et klart billede toner frem på gadeskærmen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu