Læsetid: 3 min.

Jeg er ikke rar hele vejen igennem

Jeg har en bog på vej, og foråret nærmer sig hastigt, skriver bogaktuelle Sara Blædel som begrundelse for, at hun er 'glad som ind i helvede'
Karaktertræk. Jeg tror, mine omgivelser kan blive træt af min mangel på tålmodighed.

Karaktertræk. Jeg tror, mine omgivelser kan blive træt af min mangel på tålmodighed.

Jesper Sunesen

11. april 2008

- Hvad er dit mest udtalte karaktertræk?

Det må være ihærdighed og selvdisciplin. Jeg erikke helt klar over, hvornår det er blevet sådan, men jeg ved godt, at jeg pisker mig selv temmelig hårdt. Jeg får lidt dårlig samvittighed, når jeg ikke laver noget. Derimod har jeg ikke verdens største tålmodighed. Det ved alle omkring mig, og det er de sikkert ret trætte af.

- Hvad er din yndlingsbeskæftigelse?

Jeg kører mountainbike oppe i Odsherred. Det er superfedt, og man kan endda få mudder i panden - under cykelhjelmen! Og så indrømmer jeg også gerne, at jeg får lidt tid til at gå inde på facebook. Det er vældig hyggeligt at være i kontakt med dem, hvis veje man har krydset. Man er bare nødt til at passe på, at det ikke tager overhånd.

- Hvilket teknisk hjælpemiddel vil du nødigst undvære?

Hvor forudsigeligt har man lov at svare: computer og mobiltelefon!

- Dine helte og heltinder i det virkelige liv?

Lige nu er det alle de unge mennesker, der har gjort så stor en indsats for at lede efter deres 18-årige kammerat, Jakob Haugen-Kossmann, der forsvandt efter en bytur. Jeg tager hatten af for den entusiasme, de lægger bag deres store eftersøgning. Der findes gudskelov stadig en masse mennesker, der ikke bare har nok i sig selv.

- Hvad har været dit mest kontroversielle valg i livet?

Det var, da jeg i 1993 startede mit bogforlag Sara B, der udgav kriminalromaner. På det tidspunkt havde jeg udsigt til invalidepension og hjemmehjælp to gange om ugen på grund af en lammelse i venstre arm (som nu er i orden igen). Men jeg kunne slet ikke forlige mig med, at min fremtid så sådan ud, så jeg kastede mig ud i forlagsprojektet som en brumbasse, der jo i virkeligheden ikke kan flyve. Det var en kæmpe udfordring og en stor oplevelse, og jeg tror, at det var på det tidspunkt, jeg for alvor blev voksen.

- Hvornår føler du dig mest misforstået?

Når folk tror, at jeg er flink og rar hele vejen igennem.

- Hvad er din største bedrift?

Min største bedrift er ubetinget at være mor. Jeg tror i virkeligheden ikke, at jeg er udstyret med alle de morgener, som de fleste andre kvinder er i besiddelse af. Jeg har verdens dejligste søn, jeg elsker ham over alt på jorden og er dybt afhængig af ham. Men jeg har aldrig haft det sådan, at mit liv mest af alt handlede om at få en stor børneflok.

- Dine største fejl?

Hvis der er nogen, så fortrænger jeg dem så hurtigt, at de ikke sætter sig i min erindring.

- Din drøm om lykken?

Min drøm om lykke er det liv, jeg lever nu. Er det ikke vildt at kunne sige? Ingen er syge, der er ingen store sorger. Jeg er gift med ham, jeg elsker, bor sammen med hans pragtfulde døtre og min egen søn. Jeg kan leve af mit forfatterskab og har ingen verdens ting at klage over. Og jeg påskønner det hver eneste dag.

- Din sindsstemning netop nu?

Glad som ind i helvede. Jeg har en bog på vej, og foråret nærmer sig hastigt.

- Hvilken dyd er den vigtigste?

Empati - jeg synes, det er vigtigt, at man kan sætte sig i andres sted.

- Hvilket kunstværk har haft størst betydning for dig?

Tænk, jeg synes, der har været så meget, der har sat sig undervejs, men jeg er ikke i stand til at udpege en enkelt bog, film eller andet, der har haft størst betydning for mig, men oplevelser med kunst og kultur har afsat minder i mig, som jeg lever med.

- Hvad betragter du som din største ulykke?

Hvad der har været af små og store ulykker i mit liv har været med til at forme og modellere mig frem til den, jeg er blevet, og jeg forsøger at tænke på ulykker som noget, der måske - når de igen er drevet væk - efterlader mig mere rustet, til den næste kommer.

- Dit motto?

Hvis glæden forsvinder, så rykker jeg.

Informations Poesibog stiller hver uge en ny person en række faste spørgsmål

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu