Læsetid: 6 min.

Man tager en chance og en øde ø...

På to en halv kvadratkilometer i Nordatlanten knokler et ægtepar for at skabe Færøernes første nationalpark. Den bedste tid i mit liv, siger manden, der sagde farvel til 40.000 om måneden
26. april 2008

Det er den næstmindste af Færøernes 18 klippeøer. Blot 2,5 kvadratkilometer. Ikke desto mindre en ordentlig mundfuld for en enkelt mand og en enkelt kvinde. Endskønt selvvalgt og ved forårstid vidunderligt en noget større udfordring end Adam og Evas have. Alligevel på sin egen forblæste, nordatlantiske måde et lille paradis. Det vender vi tilbage til.

Øen Koltur har muligvis navn efter det fjeld, der langsomt hæver sig mod vest til 477 meters højde for derefter at falde brat mod havet. Koltr er således det oldnordiske ord for fjeldknude. En anden mulighed er oprindelse i det engelske ord colt, der betyder føl. Koltur ligger lige bag den lidt større og aflange ø Hestur, og når tidevandsstrømmen kommer ind fra sydøst, kan det se ud som om, hest og føl kæmper sig frem mod bølgerne i strædet mellem de store øer Streymoy og Sandoy.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu