Læsetid: 6 min.

En af de værste dødssynder

Griske mennesker er lette at forudse: De tænker kun på sig selv - det gør dem trygge at omgås. Men hvad nu hvis verden ikke tænker på den måde? Så må vi vel lære dem det
25. april 2008

Griskhed eller avaritia er en af de syv dødssynder - og måske den vigtigste af dem. Avaritia rummer en dobbelt betydning. Dels at man grådigt rager til sig alt, hvad man kan, og dels at man gerrigt beholder det, så vidt det overhovedet er muligt.

Nogle vil også henregne ødselhed under avaritia. Det er ganske vist tilsyneladende det modsatte af gerrighed, hvor man holder rigdommen tæt til sig og beholder alt. Men gerrighed er som sagt også grådighed, og der kan være det rigtige i det, at folk, som er grådige, ikke altid ønsker at beholde det hele for sig selv, men tager den magt og indflydelse (som jo også kan være et af grådighedens mål), som følger med at være ødsel. Mange penge skaber mange venner.

Griskheden er en meget grundlæggende egenskab. Den forvandler kærlighed til begær, sløvhed til energi, sult til frådseri, ligevægt til overmod, retfærdig indignation til vrede, og beundring til snobberi.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu