Læsetid: 2 min.

Adolf Hitler vender tilbage

Madame Tussauds åbner et voksmuseum i Berlin. Tyske politikere er rasende over, at Hitler er blandt de 75 figurer
Der er næppe mange, der har indvendinger mod Marlene Dietrichs tilstedeværelse på voksmuseet. Men Adolf Hitler ...

Der er næppe mange, der har indvendinger mod Marlene Dietrichs tilstedeværelse på voksmuseet. Men Adolf Hitler ...

Johannes Eisele

Kultur
30. maj 2008

BERLIN - I 1986 var Informations korrespondent i London, og når man går i niende klasse, er et besøg på Madame Tussauds Voksmuseum obligatorisk. Derefter burde det til gengæld være forbudt. Alt fra besøget dengang er glemt, kun én ting står stadig i erindringen. I et indhak i væggen, lige før man gik ind i Rædselskabinettet nede i kælderen, stod en buste af Adolf Hitler. Der var en lille projektør på busten, men ellers ingenting. Enhver, selv skolebørn på 15 år, vidste, hvem han var. Og vi vidste også godt, hvorfor han stod, hvor han stod.

Tiderne skifter. I London befinder Hitler sig i dagi rummet 'Verdensledere'.

Nu åbner Madame Tussauds i Berlin om en måneds tid på Unter den Linden. Her vil man også kunne opleve Adolf Hitler i voks. Ikke på en sokkel. Ikke som heilende fører, men som en ældre rådvild mand, der sidder i en mørk bunker og forsøger at gruble. Formentlig stærkt inspireret af skuespilleren Bruno Ganz' udlægning af Hitler i filmen Der Untergang fra 2004.

Vokskabinettet ligger imidlertid kun 300 meter fra mindesmærket for de seks millioner myrdede europæiske jøder. Lea Rosh, der i sin tid tog initiativ til mindesmærket, kan godt undvære Hitler på Unter den Linden.

"Diskussionen af vores historie skal ikke gøres til konsum og underholdning," siger hun.

Skal man vise en Hitler-figur, bør man efter Roshs mening kommentere den udførligt og sætte den ind i dens rette sammenhæng.

'Usmageligt'

Heller ikke de tyske politikere er glade ved tanken om, at Hitler dukker op igen i den by, han efter sin forventede sejr og triumf ville forvandle til et monstrum ved navn Germania, men i stedet forvandlede til en ruinhob. Folk fra SPD, CDU, De Grønne og FDP finder Tussauds beslutning "ækel", "uden stil", "usmagelig" og "usigelig".

Berlins senatsadministration vil ikke kommentere sagen. En voksfigur af overborgmester Klaus Wowereit skal efter sigende nu dele stue med Hitler. I Det Tredje Rige var Wowereit i stedet endt i koncentrationslejr. Den skattede og charmerende borgmester er både bøsse og socialdemokrat, begge dele betød en enkeltbillet til helvede.

Tussauds i Berlin siger selv, at Hitler vises, fordi han hører historien til.

"At udelade ham vil være en forskønnelse af historien," lyder det fra voksmuseet, der næppe kan vente, til horder af turister vælter ind for at se Føreren på klos hold.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Peer Bentzen

Nej, jeg kan simpelthen ikke regne ud hvorfor Hitler stod som han stod i London. Ingen ironi; intet under bordet, jeg er slet og ret helt blank her. Så pleeease fortæl!

Per Thomsen

"Heller ikke de tyske politikere er glade ved tanken om, at Hitler dukker op igen i den by, han efter sin forventede sejr og triumf ville forvandle til et monstrum ved navn Germania, men i stedet forvandlede til en ruinhob. Folk fra SPD, CDU, De Grønne og FDP finder Tussauds beslutning "ækel", "uden stil", "usmagelig" og "usigelig"."

Det viser jo noget om den store etiske distance der er mellem de anstændige tyske politikere og vores vores egne meget moralsk anløbne af slagsen, hvor regeringen som bekendt ikke har de mindste skrubler mod at lade et quasi nazistisk parti være støttparti.

Danish have been in advance with having Hitler in wax

http://updateinstitution.blogspot.com/

We can also observe the Maurizo Cattelan case

the list is long- very long

Hitler sells good ( as well it sells news paper )

please notice for example that there is a story about Hiltler nearly weekly in weekend avisen since 10 years

Hitler må IKKE glemmes fordi han er den vigtigste påmindelse om hvad der sker, hvis konsekvenserne af den darwinistiske ateisme føres ud i livet.

Det er et videnskabeligt faktum (for ateister), at frasortering af de svage er det eneste der kan beskytte racen mod henfald (mutationer). Hitler troede netop ikke på højere magters medvirken til udvikling eller opretholdelse af livet. Kun Darwins brutale den-svage-bukker-under mekanisme troede han på.

Han kritiserede derfor alle former for empati - uanset om den kom fra marxismen eller religionen.

For 30 år siden var næsten alle uenige i Mein Kampf.

I dag vil de færreste være uenige i hans kritik af socialismen.

Netop i Danmark er de færreste i dag uenige i hans kritik af religionen.

Et bestemt støtteparti har de seneste 7 år dikteret dansk indenrigspolitik.

Der er stigende konsensus om, at arv betyder mere end miljø.

Vi er på vej til at give ham ret over hele linien !!!

Hvis vi glemmer hvad hans ideologi gik ud på og blot husker ham som en anonym tegneserie-skurk, kan historien gentage sig.

Stalin må IKKE glemmes fordi han er den vigtigste påmindelse om hvad der sker, hvis konsekvenserne af den darwinistiske ateisme føres ud i livet.

Det er et videnskabeligt faktum (for ateister), at frasortering af de svage er det eneste der kan beskytte racen mod henfald (mutationer). Stalin troede netop ikke på højere magters medvirken til udvikling eller opretholdelse af livet. Kun Darwins brutale den-svage-bukker-under mekanisme troede han på.

Han kritiserede derfor alle former for empati - uanset om den kom fra liberalisme eller religionen.

For 30 år siden var næsten alle uenige Stalinismen

I dag vil de færreste være enige i hans kritik af liberalismen.

Netop i Danmark er de færreste i dag uenige i hans kritik af religionen.

Et bestemt parti har de seneste år dikteret dansk indenrigspolitik.

Der er stigende konsensus om, at arv betyder mere end miljø.

Vi er på vej til at give ham ret over hele linien !!!

Hvis vi glemmer hvad hans ideologi gik ud på og blot husker ham som en anonym tegneserie-skurk, kan historien gentage sig.

Georg Johannesen en gang sa: \\\"Marx sa at historien gjentar seg to ganger, første gang som tragedie, annen gang som farse, men han glemte tredje gang. Da gjentar historien seg på Dansk .\\\"

Heinrich R. Jørgensen

Georg Johannesen:
"Marx sa at historien gjentar seg to ganger, første gang som tragedie, annen gang som farse, men han glemte tredje gang. Da gjentar historien seg på Dansk ."

Dét citat er nok værd at forsøge at huske. Jeg kan desværre bruges i en del sammenhænge...

Heinrich R. Jørgensen

Skulle have været:
Dét citat er nok værd at forsøge at huske. Det kan desværre bruges i en del sammenhænge...

Stalin må IKKE glemmes

The Decision and the F.B.I.

The F.B.I. translated the play in the 1940s, and titled it The Disciplinary Measure. The report described it as promoting \\\"Communist World Revolution by violent means.

Die Maßnahme ist ein Drama von Bertolt Brecht.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Decision

Min bare, Saddam havde metoder til at ordne den type fanatikere som får Gitmo til at ligne et julemærke-hjem.

http://www.information.dk/160103

Hverken Marx eller Lenin har skrevet bøger, hvor hvor den darwinistiske ateisme spillede en central rolle.

Hensynet til den svage var central hos marxismen, og adskilte sig i princippet ikke fra kristendommens bud om næstekærlighed (lade de bredeste skuldre bære de tungeste byrder).

Marx's ateisme var nærmest principiel (mente religion var opium for folket og kunne påvise, at kirken oftest var på magthavernes side) - hans ideologi var grundlæggende ikke imod budet om næstekærlighed, og byggede desuden på oprør mod autoriteter - ganske som Jesus.

Ateismen var nok det dummeste Marx gjorde, fordi den umuliggjorde støtte fra store befolkningsgrupper, som ellers kunne have haft en interesse i at støtte op under hans ideologi.

Hitlers kritik af kommunismen gik ikke på diktaturet (diktatur havde han det fint med) men på hensynet til den svage. Hitler betragtede barmhjertighed som den største trussel mod racens overlevelse.

Kommunismen har på intet tidspunkt dyrket den darwinistiske ateismes naturlige mål: Overmennesket.

Der er lige så stille ved at opstå konsensus om flere og flere af Hitlers synspunkter (se tidligere i denne tråd).

Sidste skud på stammen er, at kræftforskere når de udtaler sig om årsagen til at hyppigheden stiger med 3-4% OM ÅRET er blevet så mærkelig uldne i mælet - ordet "livsstil" dækker ikke udelukkende over flere og flere kræftfremkaldende stoffer i miljøet. Det dækker også over, hvad der endnu er et fy-ord: Degeneration.

Før mellemkrigstiden døde typisk 2 ud af en børneflok på 8 allerede i barndommen. De individer med det svageste immunsystem blev frasorteret. Så kom penicillinen - og denne (og mange andre) frasorteringer ophørte.

Tænk på Darwin-motoren: At udvikle blot een ny nyttig egenskab, kræver en lang række af mutationer. Hvordan bevares de 100.000 vis af allerede fremavlede egenskaber uforandret gennem et sådant forløb ? (husk at hvis blot en enkelt ødelægges, er summe af egenskaber ikke vokset).

Entropiens lov (at korthuse lettere vælter end rejser sig) gælder i ethvert system - også et Darwin-system.

Uden venligtsindede højere magters medvirken, kan kun benhård og ubarmhjertig selektion beskytte den allerede udviklede arvemasse.

Hitler betragtede sig selv som realist, og alle andre som naive og utopiske.

Hvorved adskiller nutidens "realister" sig i grunden fra Hitler ?

\\\"Marx sa at historien gjentar seg to ganger, første gang som tragedie, annen gang som farse, men han glemte tredje gang. Da gjentar historien seg på Dansk .\\\"

For marxister/leninister var det nærmest en indlysende grundsætning, at den socialistiske revolution kun kunne gennemføres ved at arbejderklassen /muslimerne tog magten i en væbnet revolution, knuste det borgerlige statsapparat og oprettede proletariatets diktatur. Nogen middelvej fandtes ikke.

Stalin må IKKE glemmes

Stalins far var en drukkenbolt og var meget voldelig, han tævede ofte både Stalin og hans mor.

Uddannelse og grobund for ny tankegang

Da Stalin fyldte 15 år, blev han sat på præsteseminarium i Tiflis i 1894. På skolen var der hård disciplin og undervisningen foregik udelukkende på russisk.

http://en.wikipedia.org/wiki/Madrasah

The Decision and the F.B.I.

The F.B.I. translated the play in the 1940s, and titled it The Disciplinary Measure. The report described it as promoting Communist World Revolution by violent means.

Die Maßnahme ist ein Drama von Bertolt Brecht.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Decision

\\\"Marx sa at historien gjentar seg to ganger, første gang som tragedie, annen gang som farse, men han glemte tredje gang. Da gjentar historien seg på Dansk .\\\"

For marxister/leninister var det nærmest en indlysende grundsætning, at den socialistiske revolution kun kunne gennemføres ved at arbejderklassen /muslimerne tog magten i en væbnet revolution, knuste det borgerlige statsapparat og oprettede proletariatets diktatur. Nogen middelvej fandtes ikke.

Stalin må IKKE glemmes

Stalins far var en drukkenbolt og var meget voldelig, han tævede ofte både Stalin og hans mor.

Uddannelse og grobund for ny tankegang

Da Stalin fyldte 15 år, blev han sat på præsteseminarium i Tiflis i 1894. På skolen var der hård disciplin og undervisningen foregik udelukkende på russisk.

http://en.wikipedia.org/wiki/Madrasah

The Decision and the F.B.I.

The F.B.I. translated the play in the 1940s, and titled it The Disciplinary Measure. The report described it as promoting Communist World Revolution by violent means.

Die Maßnahme ist ein Drama von Bertolt Brecht.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Decision

Bortset fra at Hitler på et tidspunkt udtalte, at Stalin som person tiltalte ham (handlekraft og kompromisløshed) skulle denne tråd vist forestille at handle om Hitler - ikke Stalin - bare til orientering.

Jeg mener heller ikke der i samfundet er stigende tilslutning til Stalins ideologi (det paranoide monarki) - det skulle da lige være "krigen mod terror".

Vil gerne deltage hvis der kommer en tråd med Stalin som overskrift.

Til gengæld er det meget svært at finde synspunkter i Mein Kampf, som ikke efterhånden er ved at være almindeligt accepterede som sund fornuft

-
det skulle da lige være forholdet til jøder - man så kan vi jo bare tænke på vores eget forhold til muslimer (konspirativ sammensværgelse - vil erobre hele verden o.s.v.).

At lave "søg og erstat" hos Mein Kampf, hvor jøde udskiftes med muslim, giver næsten total overensstemmelse med manges holdninger i dag - på alle områder endda.

Langt mere succesfuld end forsøgene med "søg og erstat" fra Hitler til Stalin i denne tråd.

De var begge gakgak men deres ideologier langtfra identiske.

At hævde at der er markant lighed mellem situationen i Danmark eller andre europæiske lande med Hitlers stat for øjeblikket virker temmelig forskruet. Selv Georg Metz tager så vidt jeg forstår ganske kraftige forbehold. Ikke desto mindre drejer vist en stor del af debatten på
Informations blogs sig om dette. Naturligvis sker det aldrig at man for alvor fører kritikken i gennem og siger precist på hvilke punkter ligheden findes og hvorfor den er væsentlig (én lighed ville være at stort set alle lande har motorveje, med forbilleder i Tyskland og Italien, men det er vel næppe det man mener med væsentlig lighed?).
Naturligvis vil det da også være en voldsom positiv overraskelse for mig at få et begrundet sobert svar! Realistisk set vil kan man næppe forvente en fornuftig debat her, og knap i "papirinformation". Men ok teoretisk er det da muligt!

Faktisk enig !

På det praktiske plan er der ikke sket noget af betydning. Vi lever stort set lige så humant som i utopiernes tid (religionerne og socialismen) for 30 år siden.

Børn bliver om muligt endnu mere forkælede end nogensinde tidligere.

Problemet er, at der på det debatmæssige plan ikke længere er nogen der vil forsvare utopierne.

Samfundet er som hønen der løber videre efter hovedet er hugget af. De gamle beskeder fra hjernen virker fortsat i nervesystemet.

Nye generationer arver ikke disse "gamle nervesignaler" - børn ønsker at få logisk sammenhængende svar. Ting der ikke kan accepteres af hjernen, sendes ikke videre ned i nervesystemet.

Enten må man finde på nye utopier - eller også havner man før eller siden i Nietzche/Hitlers rationelle realisme - med dens grusomme konsekvenser.