Læsetid: 3 min.

Bognyt

Den bedste Booker, International poesiefestival i KBH, britiske roser til Peter Adolphsen og så gavner højtlæsning ungerne
15. maj 2008

Den bedste Booker

I år fylder den prestigefyldte Booker-pris 40 år. Prisen bliver hvert år uddelt til den bedste engelsksprogede roman, og mange betragter den som verdens fornemste litterære udmærkelse. I anledning af jubilæet skal der i år uddeles en såkaldt Best of the Booker-pris til den forfatter, der har skrevet den allerbedste af de romaner, der gennem årene har vundet prisen. Kåringen foregår på den måde, at en særlig jury udvælger seks nominerede, og derefter kan folk fra hele verden stemme på deres favorit på hjemmesiden www.themanbookerprize.com.

I mandags annoncerede den særlige jury så, hvem vi kan få lov at stemme på. Og de nominerede er ingen ringere end: Pat Barker for The Ghost Road fra 1995, Peter Carey for Oscar and Lucinda fra 1988, J.M. Coetzee for Disgrace fra 1999, J.G. Farrell for The Siege of Krishnapur fra 1973, Nadine Gordimer for The Conservationist fra 1974 og Salman Rushdie for Midnight's Children fra 1981.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu