Læsetid: 2 min.

Capa-fotos fundet i gammel kuffert

Hidtil ukendte fotos fra Den Spanske Borgerkrig taget af en af historiens mest berømte krigsfotografer Robert Capa er dukket op i en mexicansk generals dødsbo
Disse kontaktkopier af Robert Capas negativer viser slaget ved Rio Segre nær Fraga i Aragonien i det nordøstlige Spanien den 7. november 1938. Samlingen af de hidtil ukendte 120 ruller film tilhører nu International Center of Photography i New York, der blev grundlagt af Capas bror, Cornell. De giver et hidtil uset billede af Den Spanske borgerkrigs brutale slutfase.

Disse kontaktkopier af Robert Capas negativer viser slaget ved Rio Segre nær Fraga i Aragonien i det nordøstlige Spanien den 7. november 1938. Samlingen af de hidtil ukendte 120 ruller film tilhører nu International Center of Photography i New York, der blev grundlagt af Capas bror, Cornell. De giver et hidtil uset billede af Den Spanske borgerkrigs brutale slutfase.

Magnum Photos

10. maj 2008

MADRID - En kuffert med tusindvis af ufremkaldte billeder, som den berømte krigsfotograf Robert Capa og hans kolleger tog under deres dækning af Den Spanske Borgerkrig fra 1936-39, er dukket op efter at have været forsvundet i 70 år.

Det er i alt 3.500 billeder på 120 ruller film i kufferten. De blev taget af Capa, hans ledsagerske Gerda Taro og kollega David 'Chim' Seymour og deres vidnesbyrd mentes indtil nu at være gået tabt. I virkeligheden blev de ført fra Paris til Mexico i 1940 af en diplomat, hvor de blev opdaget igen i 1990'erne. Men først nu har New Yorks International Centre of Photography, som blev grundlagt af Capas bror, Cornell, erhvervet kufferten og fået lejlighed til at studere den nærmere.

Forskerne er stadig i gang med at undersøge deres indhold, fortæller centrets kurator, Kirsten Lubben.

Det historiske fund dukkede op for sent til at kunne komme med på ICP's udstilling i september sidste år med værker af Capa og Taro, men nogle af de nyfundne billeder vil formentlig kunne inkluderes, når samme udstilling til efteråret når til Londons Barbican Centre, siger Lubben til det spanske dagblad El País.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu