Læsetid: 2 min.

Hatten af for Heidi

Tysklands mest forbenede forretningskvinde jorder hver uge en ny generation af forventningsfulde fotomodeller for åben skærm
Hvis ikke Heidi Klum skulle smile, hvem så?

Hvis ikke Heidi Klum skulle smile, hvem så?

Kultur
27. maj 2008

BERLIN - Jeg kom først med, da anden runde af showet Germanys Next Topmodel kørte. Det var sidste år. Sammen med 2,75 millioner andre begejstrede tilskuere havde jeg et par torsdage i træk placeret mig foran fjernsynet for at se, om det var den ærgerrige Fiona, den rødhårede Barbara eller den kantede Mandy, der i denne uge skulle slagtes for åben skærm.

Efter to gange med storslået underholdning var min danske veninde med i sofaen. Hun var først for nylig kommet til Berlin og endnu ikke så velbevandret i tyske megastars.

"Og hvem er så det? Hun ligner en afdanket pornomodel?," spurgte min veninde troskyldigt, da showets værtinde dukkede op iført sin vanlige blonderede hårpragt, lidt for stramme og lidt for lavtaljede jeans.

"Det er såmænd ingen ringere end Heidi Klum, Tysklands supermodel nummer ét," sagde jeg, ikke uden ærefrygt.

Jeg undskyldte dydigt Heidi Klums lidt fyldige bag med det faktum, at hun dog har født tre børn i løbet af tre år. Men i mit stille sind frydede jeg mig. Ingen kvinde i dette land kan undgå at være bare lidt irriteret over det storsmilende ikon fra Bergisch Gladbach.

For hvis ikke Heidi Klum skulle smile, hvem så? Hun er endnu bare 34. For nylig blev hun kåret til den mest sexede model i USA. Hun er en af Tysklands benhårde forretningskvinder, og ifølge det amerikanske magasin Forbes den næstbedst betalte fotomodel i verden.

Hans og Franz

Hver uge giver hun de glittede blade eksklusive interviews. De kvitterer ved at placere hende på forsiden, ofte poserende sammen med sin mand, den britiske sanger Seal, som hun har fået to helt usædvanlig nuttede drengebørn med. Hun kan i modsætning til de fleste andre karrierekvinder med en pæn børneflok rigtig godt lide sig selv og sin krop. Hendes yndlingsudsagn lyder således:

"Da jeg begyndte som model, sagde jeg altid: Det er tyske bryster - det ene hedder Hans, det andet hedder Franz."

Men ikke alt er misundelsesværdigt. Heidi Klums manager hedder Günther og er hendes far. Heidi Klum var i seks år gift med sin frisør, der hedder Ric Pipino. Heidi Klums datter på fire år opstod af en affære med den italienske playboy og Formel 1-teamchef Flavio Briatore, der forlod hende, mens hun var gravid. Han påstår stadig, at han ikke er faderen.

Så lidt er der da at kradse skadefrydfuldt i lakken over. Men ellers er vi bare sådan cirka en tre millioner, der glæder os til Heidi på torsdag.

Germanys Next Topmodel, torsdag aften kl. 20.15, ProSieben

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Christel Gruner-Olesen

Tyskland må være et afskyeligt land at leve i. Stakkels Henriette Harris....
Men helt ærligt, kunne man ikke i Information skrive om relevante emner ? De fleste artikler, der handler om Tyskland, minder om Rune T.Kiddes gamle comic: " Menigmands guide til det indre marked"

Per Thomsen

Der sker utrolig mange interessante og spændende ting i Tyskland, som vi hører alt for lidt om. Set i det lys er det utroligt at Informations korrespondent ikke har talent til andet, end at begå en artikel der rettelig hører hjemme i Se & Hør. Gad vide hvad Dagbladet Information har betal for disse grove løjer?

Ja, der sker utrolig mange interessante ting i Tyskland, og heldigvis kunne Information afse plads til at informere om den vigtigste af dem alle - hvem den næste topmodel bliver [sarkasme]

For topmodel er irrelevant [endnu en gang sarkasme]

Jeg kunne da have ønsket mig en anden vinkel, men er det ikke bare en lille smule vigtigt at tage emnet op?

At unge mennesker skal spejle sig i tynde stankelben, have den rigtige personlighed så nogle forstokkede overklasseløg kan sidde på deres flade og tjene kassen så længe de unge piger bliver dikteret rundt i manegen og sælger deres krop (mildest talt). det er jo næsten hitler om igen, lyst hår, blå øjne - den rigtige bygning og mentalitet - hvad bliver det næste?!

Jeg mener faktisk at programmet er usundt - så relevant (ja selv i information) synes jeg det er.

@Annelise
At du sammenligner Heidi Klum med Hitler fordi hun har lyst hår er jo bare totalt misforstået. Den amerikanske version af programmet er anført af Tyra Banks - om hende kan det vist ikke siges at hun ligner Hitlers skønhedsideal.

At programmet er usundt og at emnet Nutidens Skønhedsidealer er relevant, kan vi sagtens blive enige om.
Problemet er bare, at artiklen ikke lægger op til debat eller er egentlig kritisk over for noget som helst. Efter min mening hører artikler som ovenstående hjemme i den private blogosfære og så kan Information bruge spalteplads på noget andet end ProSiebens sendeflade.

Det jeg mente (og du har selvfølgelig ret med tyra banks) er at selve tankegangen, at der er et idealbillede som der bliver stilet i sådan en grad efter skræmmer mig. Fravalg af de der ikke præsteret, eller de som har "minus på kontoen" (referer til "Hvordan vi kommer af med de andre") - på den anden side er dette jo ikke kun gældende for dette program men kan næsten siges at være en mentaliteten i dagens samfund.

Jeg er enig i at der kunne ønskes en anderledes synsvinkel. Artiklen er intetsigende. Emnet interessant.