Læsetid: 1 min.

Kampusch som kunstværk

Kultur
7. maj 2008

Alice im Wunderland er titlen på en udstilling, der tager udgangspunkt i kidnapningen af den østrigske pige Natascha Kampusch, der sad i fangenskab hos sin kidnapper i 8 år. Det er den norske kunstner Gorm Heens, der står bag udstillingen, som vises på Nordin Gallery i Stockholm. Udstillingen består af en rekonstruktion af det kælderrum, hvor Natascha Kampuschs befandt sig under sin kidnapning samt nogle fotografier af kidnapperens hus. Den norske kunstner ønsker at problematisere ideen om den romantiske kærlighed, sådan som den bliver fremstillet i medierne, siger han til svenske medier, og understreger endvidere at han er spændt på, hvad Natascha Kampusch selv ville synes om udstillingen, hvis hun så den. sape

Fosters russiske byprojekt en realitet

Den engelske arkitekt Norman Fosters enorme byprojekt Crystal Island i Moskva er nu blevet godkendt af byens byplanlæggere. Projektet, der også bliver kaldt A City within the City, vil dermed blive verdens største byggeri, der skal rumme en hel by med både 3000 hotelværelser, 900 lejligheder, indkøbsmuligheder og en skole. Crystal Island skal bygges på bredden af Moskvas flod, og vil komme til at bestå af en kæmpemæssig stålramme, der skal udstyres med specielle plader, som kan stå imod høje temperaturer. Crystal Island vil fylde intet mindre end 2,5 millioner kvadratmeter (oversat fra engelsk 2,5 m square meters).

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her