Læsetid: 8 min.

Muslimer er først og fremmest mennesker

Islam er baseret på kærlighed, fred og tilgivelse, siger filminstruktøren Omar Shargawi, der i sin debutfilm, 'Gå med fred Jamil', blandt andet prøver at finde ud af, hvorfor så mange stærkt troende muslimer forbryder sig mod deres religion
30. maj 2008

"Det er ikke en formynderisk eller en teologisk film - den forsøger bare at vise tingene, som de er," siger Omar Shargawi, der debuterer som filminstruktør med hævndramaet Gå med fred Jamil. Filmen foregår i et ekstremt og kriminelt miljø i et København, de færreste vil kunne genkende, og hvor der ikke tales meget dansk, mest arabisk.

"Sådan taler den generation, de veksler mellem dansk og arabisk," siger Shargawi.

"Den yngre generation taler mere dansk, og jeg er sikker på, at det giver et ret godt billede af, hvordan de forskellige generationer bruger sproget, også i forhold til om de er født i Danmark eller ikke er født i Danmark."

Filmens omdrejningspunkt er drabet på hovedpersonen, Jamils, mor for mange år siden, et drab, som hans far aldrig hævnede, og som Jamil nu føler sig tvunget til at hævne, hvilket skaber en blodig dødsspiral, hvor sunni- og shia-muslimer slår hinanden ihjel.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer