Note
Læsetid: 1 min.

Peter Dyreborg til VM i Paris

Kultur
14. maj 2008

Den 26. maj i Paris vil poeter slamme om verdensmester-skabet i Poetry Slam, hvor digter og poetry slammer, Peter Dyreborg repræsenterer Danmark. Poetry Slam blev opfundet af Marc Smith i Chicago i 1984 og er en litterær form, hvor slammeren inden for tre minutter må synge, råbe, hviske og med enkelte rejehop fremsige sin poesi. Ifølge kritiker i The New York Times, Stephen Holden, har poetry slam "gjort poesien sexet på en måde, som den ikke har været siden beatpoeternes storhedstid." I Danmark vil Kunstrådets litteraturudvalg i de næste fire år støtte poetry slam, spoken word og andre ikke-skriftlige litterære udtryk, herunder montagen "som litterær form".

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her