Læsetid: 4 min.

Pistolen i Jørn Langsteds hånd

Plottet i krimien om teaterloven går ikke op - antallet af myrdede overstiger langt antallet af pistolkugler. Og pas på. Scenekunstens nye helte kan sagtens angribe ved at fire sig ned i lagner eller suse forbi i trapez
20. maj 2008

Se det for dig: Teaterlovseksperten Jørn Langsted sidder på sit kontor på Aarhus Universitet. Han holder en pistol i hånden, og han sigter mod øst. Og så nedplaffer han teaterlovens mange mystiske og selvmodsigende paragraffer. Plaf! Plaf!

Langsted er den eneste i landet, der kender samtlige smuthuller i teaterloven. Han har kommenteret og revideret i en menneskealder. Han har advaret gennem alle årene. Men nu skal der udryddes. Ikke teatre, men paragraffer.

Og jyder skyder bare bedre.

På Copenhagen Business School sidder den teatergarvede Bjørn Lense-Møller og kulturdebattøren Tom Ahlberg i et banksponsoreret auditorium. De udgør en selvbestaltet teaterlovskommision, og de har lokket kulturminister Brian Mikkelsen til at holde tale med veloplagt sværdføring mod teatrene - og med bredt smil mod paragrafferne. Og de har fået ledelsesprofessor Ole Fogh Kirkeby til at fortælle, hvad 273 teatralske drabsudtryk hedder på græsk.

På Frederiksberg keder de sig bare bedre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu