Læsetid: 11 min.

Sjælens renselse gennem leg og glæde

Tilværelsen er alvorlig og brutal. Den erkendelse kommer helt af sig selv. Det vigtige er at finde humoren og det lette, fortæller den norske forfatter Erlend Loe i et interview, hvor han også kommer ind på skummetmælkens lyksaligheder, Ingmar Bergman som voksen, problemerne ved at være ok begavet og så iveren, for det er nemlig først og fremmest iveren, det handler om
Tilværelsen er alvorlig og brutal. Den erkendelse kommer helt af sig selv. Det vigtige er at finde humoren og det lette, fortæller den norske forfatter Erlend Loe
15. maj 2008

OSLO - Da jeg kom hjem til hotellet efter at have interviewet Erlend Loe, skrev jeg en liste over, hvad jeg så, og hvad jeg ikke så i hans hus og have af de ting, som spiller en central rolle i hans romaner. Her er det, jeg så:

- En rød bold
- Et hammerbræt af mærket Brio
- Skummetmælk, 0,1 %
- En rød racercykel, som helt sikkert var rigtig flot for 13-14 år siden
- En bog om ornitologi

Her er det, jeg ikke så:

- En totempæl
- En elg
- Det periodiske system omformet til at gælde kvindetyper
- En lastbil af mærket Volvo
- Et kroketspil

"Der har været meget om det med sammenflydningen mellem jeg-fortællerne i mine romaner og mig selv," siger Erlend Loe, hvis roman L netop er udkommet på dansk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu