Læsetid: 3 min.

Den usynlige pik

Man taler om at samfundet er domineret af pik. Men jeg har altså svært ved at få øje på den
Kultur
9. maj 2008

Nogle vil nok sige, konstatere og holde fast ved, at samfundet vi lever i er styret af pik, at der er pik over det hele og at man ligefrem er ved at kløjes i den store satan (som også er lille og god), der banker alle i og på hovederne. Jeg synes bare ikke rigtig, jeg mærker noget pik. Eller rettere: jeg mærker da idéen om pik. Eller rettere: den idé om pik, jeg mærker er forbundet med potens. Pik = potens. Hmmm. Min pik hænger da så absolut sammen med potens (som selvfølgelig varierer i intensitet, hårdhed, tykkelse og varighed, etc), men den hænger da ligeså meget sammen med alt muligt andet som faktisk temporært optager mere tid af en piks liv. Som for eksempel at være uden åndedræt og viklet ind i sig selv, at være den druknede ubevægelige åkande og være selve usikkerheden hvis filigrane skelet knækker idet, der blæses på den. Blandt andet. Der findes selvfølgelig mange forskellige andre tilstande også, som hverken gives plads eller omtales. Måske grundet ideen om potens, måske grundet den generelle kropsforskrækkelse i samfundet derude og derinde. Jeg siger lige nu begge.

Et skræmmebillede

Angiveligt ville det for mange være en traumatiserende, ubehagelig og helt igennem klam oplevelse, hvis byerne og resten af det offentlige rum var tilplastret med stive pikke i form af fotos, film, virkelige pikke og måske som i Romerriget viste vej på vejskilte. Jeg ville da elske at kunne spadsere i svalende skygge igennem en allé af stive pikke eller kunne træde på cykelpedaler formet som pikke, ikke formet som ideen om potens, men formet som pik. Ud over at jeg og andre ville være lykkelige for det dejlige, kunne det jo også tænkes, at man derved ville afmystificere, åh, al den idé om pik og bare lade pikken være pik. Jeg ved, at erektionen på mange forekommer som et skræmmebillede eller at være akkumulationen af magt (mange bøsser ser da også fissen som den absolut svampede masse uden indhold - sådan bare for at sætte det i perspektiv), men hvis man gør det, burde man så ikke også være indforstået med, at for at pikken kan miste sin værdi som potensskaber (klitoris og andet vokser jo også), burde flere fremstillinger af pikken i alle mulige andre positioner end eregeret vælte ud i det offentlige rum. At jeg synes, at mere offentlig nøgenhed er vejen frem, skal ikke være en hemmelighed, hvorfor jeg da også støtter 100 procent op om nøgne bryster i svømmehallen og på gaden og hvor ellers man har lyst. Der skulle også bare være nøgne pikke.

Ufiltrerede oplevelser

Jamen, samfundet er jo så overseksualiseret, at det ikke er til at komme frem for bar sex. Jamen, jeg vil så sige, at samfundet er gennemsyret af idéen om sex og seksualitet. Det fremherskende er det performative, attituderne og attributterne (også adopteret af børn) besluttet af nogle at det er det sexede for alle. Til belysning nævnes den finske kunstner Tom of Finland (1920-1991), hvis tegninger af ekstremt muskuløse, virile mænd som cowboys, nazister, motorcyklister og alt andet yderst maskulint, satte og stadig sætter dagsordnen for verdensomspændende bøsseæstetikker. Altså ikke noget, folk selv skaber, men noget, de præsenteres for og adopterer fuldstændig ligesom for eksempel i fetish-verdenen, hvor folk stadig ikke har fundet ud af, at uld kan spille en rolle, men stadig vælter rundt i lak og læder. Til sammenligning nævnes to episoder, som kom til at præge Tom of Finlands liv og virke: at have sex med en tysk soldat i en park i Helsinki og nogle uger efter se hans navn på dødslisten i en avis samt på klos hold at dræbe en russisk faldskærmsudspringer og blive paralyseret af skønheden i dennes krop, bloden og sneen; altså meget direkte ufiltrerede oplevelser.

Lad lysten leve

Nu vælter vi os dog bare i idéen om sex og seksualitet (og vover endda påstanden, at 'uskyldige' individer skal beskyttes mod denne idé i stedet for bare at lade ideen spille fallit), men hvor er lugten, duften, stanken og smagen af det dejlige? Det forsvandt, da man klædte sig på. For 30 år siden lå kvinderne topløse og mændene måske nøgne, nu tildækker man sig, bare fordi alle andre gør det, og man kunne jo også støde nogen, og alt det der køn er jo også farligt og pikken især, for den kan rejse sig bare sådan uden videre og brøle, men den kan altså også bare recitere poesi. Alle der har lyst til at være nøgne, skal kunne være nøgne hvornår end, de ønsker.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her