Læsetid: 4 min.

Den bedste danske litteratur eller?

Det anerkendte amerikanske tidsskrift The Literary Review sætter i nyt temanummer fokus på dansk litteratur med tekster fra 28 danske forfattere. Men udvalget møder kritik fra eksperter og aktualiserer et generelt problem ved litteraturformidlingen: Der mangler konsensus om, hvad den gode litteratur er
The Literary Review definerer selv sin rolle som værende det blad, der gennem fem årtier har set det som sin opgave at bringe alverdens litteratur - trods sprog og oprindelse - ud til et engelsktalende publikum, som der står på magsinets hjemmeside.

The Literary Review definerer selv sin rolle som værende det blad, der gennem fem årtier har set det som sin opgave at bringe alverdens litteratur - trods sprog og oprindelse - ud til et engelsktalende publikum, som der står på magsinets hjemmeside.

16. juni 2008

New Danish Writing - Voices from The Blue Port & Beyond er overskriften på nyeste nummer af det amerikanske litteraturtidsskrift The Literary Review.

Nummerets godt 200 sider præsenterer tekster fra 28 danske forfattere udvalgt af den amerikanske forfatter Thomas E. Kennedy, der har boet i København de seneste mange år.

Men ifølge flere hjemlige litteraturkritikere giver udvalget de amerikanske læsere et skævt billede af, hvad der sker inden for nyere dansk litteratur.

Som titlen indikerer, er udvalget foretaget på baggrund af forfattere, der har optrådt i det danske litteraturtidsskrift Den Blå Port, og den fremgangsmåde er stærkt uhensigtsmæssig, lyder vurderingen fra blandt andre lektor i den nyere og nyeste danske litteratur ved Institut for Nordisk Filologi Marianne Stidsen:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu