Note
Læsetid: 1 min.

Danske mediefolk stævnet i Jordan

Kultur
4. juni 2008

11 danske mediefolk vil blive stævnet og indkaldt til en jordansk strafferet for at forsvare sig mod anklager om blasfemi, opfordring til optøjer og trussel mod den nationale uro. Straffen kan være helt op til tre års fængsel, skriver politiken.dk. Det er den jordanske statsadvokat, der har besluttet at stævne de danske mediefolk. De 11 på listen er: Kurt Westergaard (tegner), Flemming Rose (kulturredaktør på Jyllands-Posten), Carsten Juste (chefredaktør på Jyllands-Posten), Lisbeth Knudsen (chefredaktør på Berlingske Tidende), Tøger Seidenfaden (chefredaktør på Politiken), Simon Andersen (chefredaktør på Nyhedsavisen), Arne Ullum (tidligere chefredaktør på B.T.), Jan Jensen (chefredaktør på Ekstra Bladet), Jakob Høyer (chefredaktør på MetroXpress), Henrik Bay (chefredaktør på Urban) og Torsten Bjerre Rasmussen (director på 24Timer). "Statsadvokaten besluttede at stævne danskerne, og det er for en række forbrydelser. Nu må danskerne møde op i Jordan," siger generalsekretæren fra bevægelsen 'Profeten Forener Os', Zakaria al-Sheikh, der står bag anmeldelsen af de danske mediefolk. Statsadvokaten vil nu bede den danske ambassade i hovedstaden Amman om hjælp med at kontakte danskerne officielt og bede dem møde op ved en jordansk strafferet inden for en ikke nærmere angivet tidsfrist. Bevægelsens advokat, Osama al-Bettar, siger, at hvis danskerne ikke møder op, vil næste skridt være at melde dem til Interpol og kræve dem arresteret. Den danske ambassade i Jordan oplyser, at man endnu ikke har modtaget en officiel anmodning fra statsadvokaten. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her