Læsetid: 2 min.

Heja Sverige!

Det er nemt at holde med Sverige. Landsholdets 'pojker' er en fryd at se på. Og så minder de om bedre tider i den danske superliga, mens de selvfølgelig også spiller vidunderlig fodbold, når det tager dem. Der er bare for lang tid mellem kampene
Der er mange ting, der gør det nemt at være fan af Sverige. Ljungbergs kindben og Elmanders smil for eksempel.

Der er mange ting, der gør det nemt at være fan af Sverige. Ljungbergs kindben og Elmanders smil for eksempel.

ALEXANDER NEMENOV

14. juni 2008

Endelig er det Sveriges tur. Gåsehuden stritter. Og forventningens glæde får maven til at sno sig, så det minder om kvalme. Eller måske det i virkeligheden bare er et sultent råb på flere Bilar (slikskumbiler, red.)? Den bedste godis (slik, red.) i verden og en vigtig del af den perfekte fodbold-menu.

Der er i det hele taget mange ting ved Sverige, som gør det nemt at være fan. Men det gul-blå landshold slår vist dem alle.

Hotte helte

Der er altid en god historie. Og så er de pæne. Anføreren Freddie Ljungberg har de vildeste kindben og har også optrådt i en fin lille trusse for Calvin Klein. Desuden er det hyggeligt, at Henrik 'Henke' Larsson stadig er med. Han er jo lidt af en klassiker. Selvfølgelig kunne man måske godt ønske sig, at han gav den lidt mere gas. Men han er tæt på de hundrede i fodboldår, så det er vel også ok.

Og så er der Zlatan.

Zlatan, Zlatan. Hans målpause var for lang. Det er klart. Men så kom det i anden halvleg. Et helt vidunderligt hug, der fik The Guardian til at skrive, at slutrundens smukkeste mål nu var scoret. Kort efter blev han skiftet ud. Og ind kom Johan Elmander.

Endelig! Hans smil lyser hele banen op, og de lange galopperende stænger minder om en tid, hvor det var en fest at holde med drengene fra Vestegnen.

Nå, men tilbage til fremtiden. Det er for sølle hele tiden at drømme om, at vi stadig skriver 2005. Desuden er der jo stadig mange, mange minutter tilbage af den her kamp. Men så pludselig fløjter dommeren gudhjælpemig: To halvlege er slet ikke nok.

Lang ventetid

Sagen er jo den, at der er helt vildt langt mellem de svenske kampe. Først i aften er de på banen igen. Og bagefter skal man vente helt til onsdag. Grrr. Der er selvfølgelig andre landshold med i det der EM. De er jo bare ikke fra Sverige. Men heldigvis kan man fordrive ventetiden ved at gå i indre svensk eksil med varme köttbullar i IKEA, Dagens Nyheter på nettet - "Det blir en tuff match!" - og svensk friluftsgymnastik med Friskis & Svettis i Fælledparken.

Alt det er selvfølgelig ikke nok, hvis 'pojkerne' taber. Det må de bare ikke. For det kunne være så rart at have en sommer uden fodboldtårer.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu