Note
Læsetid: 1 min.

Nyt søfartsmuseum i Helsingør

Kultur
25. juni 2008

Finansieringen af et nyt søfartsmuseum ved Kronborg i Helsingør er faldet på plads, skriver Frederiksborg Amts Avis. En bred kreds af fonde har givet endeligt tilsagn om at støtte etableringen af søfartsmuseet med 212 millioner kroner samt midler til senere indretning af museet og etablering af byggepladsen. Oprindelig var der regnet med et budget på 135 millioner kroner, men det viste sig hurtigt, at det slet ikke slog til, og arbejdet med at rejse fondsmidler gik i gang. Det nye søfartsmuseum skal erstatte det Handels- og Søfartsmuseum, som i dag ligger i en fløj af Kronborg, og vil indgå som en del af de store planer for Kronborg, Kulturhavnen og Kulturværftet.Det nye museum får til huse i en nedlagt dok mellem Kronborg og det kommende Kulturværft.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her