Læsetid: 1 min.

Russisk hyldest til dansk film

Kultur
1. juli 2008

Instruktøren Linda Wendels One Shot med Jesper Christensen får kritikerprisen på den 30. udgave af Moskva Filmfestival. Prisen gives for "en innovativ fortolkning af Skandinaviens kulturelle traditioner på basis af en virtuos brug af filmsproget", og One Shot er netop karakteriseret ved sin leg med mediet. Filmen er optaget i ét langt skud, fra kl. 5.58 til 7.12 om morgenen, hvor webcam-luderen Sally, med en pistol i tasken, trop-per op på sin mors landssted for at få svar på, hvem hendes far er. Mille Hoffmeyer Lehfeldt, Karen-Lise Mynster og Jesper Christensen er filmens eneste skue-spillere. Med den russiske hæder behøver prishøsten dog ikke at være forbi for Linda Wendel. I august vises 'One Shot' på Montreal World Film Festival og i oktober på Warsaw International Film Festival.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her