Note
Læsetid: 1 min.

Svensk overvågningslov vedtaget

Kultur
20. juni 2008

De svenske myndigheder har nu tilladelse til at overvåge alle borgeres e-mail og telefonsamtaler. Det skriver Journalisten.dk. Riksdagen har netop vedtaget en kontroversiel lov, kaldet Big Brother-loven, der tillader det svenske Forsvarets Radioanstalt at overvåge al kabelbunden trafik over de svenske grænser. Det svenske journalistforbund betegner datoen 18. juni som en sort dag for pressefriheden og demokratiet. Forslaget blev vedtaget af Sveriges borgerlige regering, selv om visse borgerlige politikere krævede en lempelse efter en stor demonstration. Oppositionen Socialdemokraterne, Miljöpartiet og Vänsterpartiet stemte imod.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her