Læsetid: 8 min.

En verden kun med grillbarer er en verden uden kvinder

Kvinderne flygter fra provinsen viser en ny stor undersøgelse. I søgen efter bedre uddannelse, bedre job og mere kultur efterlader de mændene fortabte tilbage med druk og ensomhed, mens de selv finder styrke og selvværd i byens singleliv. Kvinderne vil mere med deres liv
Kulturen trækker. Mændene kan leve med grillbarkulturen - det kan kvinder ikke. De bliver trukket mod byerne af tilbud om uddannelse, netværk og kultur, så mændene i stigende grad bliver ladt alene tilbage i landområderne.

Kulturen trækker. Mændene kan leve med grillbarkulturen - det kan kvinder ikke. De bliver trukket mod byerne af tilbud om uddannelse, netværk og kultur, så mændene i stigende grad bliver ladt alene tilbage i landområderne.

Ulrik Jantzen

6. juni 2008

En søndag aften for små fem år siden opfandt Ivan Baadsgaard et columbusæg. Uden at vide det og nærmest som en joke. Han husker ikke hvad, men noget havde fået ham til at undre sig over, hvorfor der ikke var en dating-hjemmeside til folk på landet, og i løbet natten åbnede han hjemmesiden farmerdating.dk.

"Det gik vanvittigt hurtigt," siger Ivan Baadsgaard.

"Behovet må have været enormt, for i løbet af ganske få måneder var siden ufatteligt godt besøgt og vi havde flere tusinde registrerede brugere."

I starten var det særligt enlige landmænd, der var interesserede, men det viste sig, at behovet var ligeså stort for enlige kvinder - de boede bare ikke på landet.

"Det var hovedsagligt kvinder fra byerne, der gerne ville ud af deres treværelses lejlighed og have lidt mere plads. Vi er en ret moden dating-side, og det er ofte kvinder med et par børn i forvejen, der søger efter en mand, der kan levere landlige omgivelser til deres børn og muligheden for at få dyr."

I dag opererer farmerdating i hele Skandinavien og har 26.500 registrerede brugere i Danmark alene. De fleste af dem er kvinder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

I artiklen tales der mest om mændenes problemer, men den store gyser i udkantsområderne bliver de ældre, hvoraf flertallet er kvinder. En nylig udkommet nordisk forskerrappot fastslår at mange af disse områder ikke vil være bæredygtige om ti år, og at mange vil være tvunget til at flytte. Mændene i grillbaren er ikke i farezonen, for der bliver mangel på deres type arbejdskraft i disse områder. Når solosilden er flyttet til byen for at give mændene baghjul, hvor glad bliver hun så for at mor flytter ind fra provinsen fordi der er venteliste på plejehjemmet?

I søgen efter bedre uddannelse, bedre job og mere kultur efterlader de mændene fortabte tilbage med druk og ensomhed, mens de selv finder styrke og selvværd i byens singleliv.

Efter sigende skulle landbruget være kvindens ældste erhverv.
De tider er åbenbart forbi.