Læsetid: 2 min.

Chihuahuahunden og det store tog

Svirrefluer, en sofaslange og en fuld elg har givet anledning til årets vægtigste historier i den lette ende af avisstoffet
Kultur
26. juli 2008
Verdens mindste hund stod dér - lige midt på sporet og gøede. Togføreren var dyrenes ven, hvilket kostede et tog fra Berlin til København 20 minutters forsinkelse.

Verdens mindste hund stod dér - lige midt på sporet og gøede. Togføreren var dyrenes ven, hvilket kostede et tog fra Berlin til København 20 minutters forsinkelse.

YURI CORTEZ

De vilde dyr lever normalt et tilbagetrukket liv, men om sommeren har de deres store tid i aviserne, når det kniber med andet nyhedsstof.

Nogle af de mest vilde er fluerne, og endnu vildere er svirrefluerne. De er ganske vist ikke er rigtige fluer, men hedder bare sådan, hvis vi skal være helt ærlige. Til gengæld har der været så mange af dem, at de mageligt kan kåres som Årets Dyr.

En anden historie, som fandt vej til aviserne, var den om kvinden i Kolding, som købte en ny sofa i Bilka. Da hun pakkede den ud, lå der et dyr og slangede sig i den. Det viste sig at være en malayisk slange. Det var ikke særlig sjovt, men det blev det i aviserne, fordi man her med rette kunne bruge udtrykket 'at slange sig'.

Den lille, uskyldige slange blev meldt til politiet, og en mand fra Vissenbjerg Terrarium kom og tog den med sig. På Kolding-egnen diskuteres, om sofa med slange kunne blive slagtilbud, en bonus og et salgstrick fra Bilkas side.

Svenskerne har næsten altid en historie om et elsdyr, hvad enten den er svømmet over sundet - eller som i sin tid elgen Olga, der kiggede ind ad sommerhusvinduer og skræmte folk, skønt den sikkert var vældig rar.

I år var det en elg, som bed en treårig, legende pige. Ganske farligt, men i aviserne blev det morsomt, fordi det var en beruset elg. Den menes nemlig at have spist for mange gærede æbler.

Hund stopper tog

Den mest fantastiske historie er dog den om den lille chihuahua-hund, verdens mindste hund, som løb ud foran et internationalt tog på vej fra Berlin til København. Toget holdt stille.

Den lille, kække hund stod lige midt på sporet og gøede foran det store, tunge tog, som ventede på et signal.

Togføreren nænnede ikke at køre den over, så hun gik ud og jog den bort, men aldrig så snart satte toget i gang, før-end den stod der igen. Det gentog sig. Til sidst kørte toget ganske langsomt frem i håb om, at den ville forføje sig. Det gjorde den først efter fem kilometer. Imens måtte diverse travle forretningsfolk frustreret tjekke deres armbåndsur, fordi vigtige møder ventede.

20 minutter blev forsinkelsen, men togføreren levede op til ånden i den plakat, som engang reklamerede for Danmark med en politi-betjent, som holder bilerne tilbage, så en lille andefamlie trygt kan traske over vejen. Ifølge DSB var der i øvrigt en svanefamilie i samme uge, som stoppede toget på Kystbanen.

Nu venter vi bare på, at Walt Disney-koncernen får øje på historien om den lille chihuahua-hund. Den lægger sig smukt i forlængelse af den om Lady og Vagabonden. Men sommeren er langtfra slut. Hvem ved, hvad der venter os af tilsvarende oplevelser, eller vil B.T. vide at finde en vinterhistorie frem på forsiden om et eller andet kæledyr i fare.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her