Læsetid: 6 min.

Først får man succes - og så dør man

Jacob Ejersbo, forfatteren til bestsellerromanen 'Nordkraft' om junkier i Ålborg nåede at fuldføre et 1.600-siders storværk, 'Liberty-trilogien', om forholdet mellem den vestlige verden og tredjeverdenslandene. Han havde et usentimentalt forhold til sin sygdom
Jakob Ejersbo på Limfjordsbroen, Ålborg i forbindelse med premiere på filmatiseringen af bogen 'Nordkraft'. Hans død kom ikke bag på de nærmeste. Han havde været syg længe.

Jakob Ejersbo på Limfjordsbroen, Ålborg i forbindelse med premiere på filmatiseringen af bogen 'Nordkraft'. Hans død kom ikke bag på de nærmeste. Han havde været syg længe.

Martin Dam Kristensen

12. juli 2008

Endnu en forfatter er død alt for ung, Jacob Ejersbo, 40 år, så meget mere bittert, som han var på toppen af sin formåen efter succesen med bestselleren Nordkraft om narkomiljøet i Ålborg og med endnu et storværk på vej, Liberty-trilogien.

En af de venner, som kendte ham bedst, var Christian Kirk Muff, som var hans sparringspartner gennem årene, både på Nordkraft og det nye endnu ikke udkomne værk, som består af tre bøger, en murstensroman, Liberty, endnu en roman, Eksil, og en samling fortællinger, Revolution. Et værk på tilsammen 1.600 sider, som de to begyndte at tale om for 13 år siden, og som handler om forholdet mellem den vestlige verden og de såkaldte tredjeverdenslande - om kvinder og mænd, børn og ældre, grønlændere og danskere, amerikanere, englændere, afrikanere, indere og arabere og meget mere. Ikke mindst er den inspireret af, at en del af Jacob Ejersbos opvækst foregik i Tanzania.

Øjeblikket

"En bog for alle mennesker med et ambitionsniveau, hvis lige jeg ikke har kendt til i dansk litteratur," siger Christian Kirk Muff.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu