Læsetid: 7 min.

Inderst inde er jeg et parcelhus i Glyngøre

Det er, som om de vigtige ting i livet ikke er helt virkelige, før de har været med en tur i brugsen
Engang havde kvinderne på Glyngøre Fiskefabrik tavlt med at lægge markrelfiletter i dåser. Og folk kom fra hele egnen for at arbejde på møbelfabrikken, højttalerfabrikken eller fiskefabrikkerne. Dengang var glyngøreboerne stolte af, at Glyngøre var den by i Danmark, der havde flest millionærer i forhold til indbyggertallet på omkring 1.600.

Engang havde kvinderne på Glyngøre Fiskefabrik tavlt med at lægge markrelfiletter i dåser. Og folk kom fra hele egnen for at arbejde på møbelfabrikken, højttalerfabrikken eller fiskefabrikkerne. Dengang var glyngøreboerne stolte af, at Glyngøre var den by i Danmark, der havde flest millionærer i forhold til indbyggertallet på omkring 1.600.

Jørgen Schytte

8. juli 2008

"Nej, men er det ikke fantastisk?" kan jeg finde på at udbryde, når jeg er blevet hentet på stationen i Skive, og vi kører ned ad Adamsens Bak' mod Glyngøre, hvor tangen slynger sig ud i Limfjorden mod Mors. Her er blå fjord i skjorteærmer, røde hustage, den hvidkalkede kirke og på den anden side af vandet rejser Legind Bjerge sig. I grønt eller orange.

"Jo," siger min mor måske.

Eller måske siger hun slet ikke noget. Og da går det op for mig, at jeg føler mig som en turist i min egen hjemstavn. Som en fremmed.

Når man lever i landskabet, siger man ikke: 'Se lige den udsigt'. Udsigten er der bare. Og den er der også, når man lukker øjnene. Når jeg tænker tilbage på biologitimerne, hvor vi gik rundt i strandkanten og fandt knivmuslinger, så lå Legind Bjerge da også dér i baggrunden. Men jeg kan ikke huske, at jeg nogensinde har tænkt over det.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu