Læsetid: 12 min.

'Og så hører man, hun er gravid igen...'

Nogen har meldt 23-årige Tine til kommunen og sagt, at hendes to børn lever i en svinesti. Men bare fordi man er ung, kan man godt være en god mor, siger Tine. I Rødby er førstegangsfødende i gennemsnit 24 år
Lollands førstegangsfødende er Danmarks yngste. Men bare fordi man er ung, kan man godt være en god mor, siger Tine. I Rødby er førstegangsfødende i gennemsnit 24 år
11. juli 2008

I togkupéen overhører jeg et par teenagere tale om, hvordan man bedst snyder kontrollørerne. Den rødhårede pige brokker sig over skolen. "Jeg fatter hat af, hvad læreren siger," udbryder hun, mens vi rumler over Guldborgsund på vej mod Maribo. De beskidte ruder giver et lige så uskarpt udsyn, som når man er kommet til at sætte begge kontaktlinser i samme øje. 'Skal du med toget, så tryk på knappen', fortæller skiltet på en station. Fra kupeen er landskabet lydløst. Man må gætte sig til, hvordan det lyder, når vinden stryger hen over markerne, når den skubber til møllens arme eller får havet til at rulle. Går man ad landevejen, derimod, kan man mærke vinden selv under fødderne - og man kan mærke Lolland.

Rødby er mit første stop på vandringen gennem det nogen med en lidt negativ klang kalder Udkantsdanmark, men som andre ser som det bedste sted at leve livet. Herfra går det kun videre til fods.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Thomas Jensen

Man kan muligvis godt diskutere det journalistisk-etiske aspekt af at gå på jagt efter villige ofre til en artikel på ungmor.dk? Det er ikke sikkert at de kan gennemskue konsekvenserne af at blive udstillet i en landsdækkende avis, og bare fordi Hjemmet og Familiejournalen ofte gør det samme, behøver det ikke være god journalistik.

Christian Gregersen

Utrolig god skildring af lolland, jeg er selv oprindelig dernede fra og beskrivelserne er knivskarpe. Jeg kunne under artiklen fange 2-3 flashbacks, hvilket ikke altid er rart. Men det minder mig også om hvorfor jeg stak af derfra. lolland er dog et fantastisk sted, men skal bare lede efter de rigtige steder..

Solveig Petersen

Rigtig god artikel - ægte læseoplevelse. Lidt som at læse om de virkelige personer i Helle Helles romaner. Hvis du ikke allerede har læst hendes bøger: 'Ned til hundene' og 'Rødby-Puttgarden', så bør du gøre det.