Læsetid: 6 min.

Fra Svendborg kommer vand og kærlighed

I 1990'erne legede de livreddere og druknende, og i dag fordyber de sig i antikvariaters guldstøv og pop-ikoners skønhed. Mød to af Forfatterskolens afgangselever i et af Københavns brokvarterer
17. juli 2008

Engang turde Christel stjæle æbler til Christian. Det var dengang, de var små og boede i et kvarter, hvor husene var ens. Og hvor børn legede Baywatch ved vandet inspireret af amerikansk tv og blodrøde badedragter.

Christel Wiinblad og Christian Bjoljahn er afgangselever fra Forfatterskolen i København. De har fulgtes ad gennem deres barndom og ungdom - uden helt at følges.

"Jeg havde en meget kaotisk barndom, hvor jeg blev flyttet meget rundt," fortæller Christel Wiinblad ved et træbord i Blågårdsgade på Nørrebro.

"Og derfor blev det til nogle korte men intense forløb," supplerer Christian Bjoljahn.

I dag oplever Christel Wiinblad det som sin modigste bedrift, at hun søgte ind på Forfatterskolen - den sporadiske æblefangst blegner i forhold til.

"Det kræver meget mod at lægge sine tekster frem på den måde," pointerer hun. Christian Bjoljahn vidste godt, at hans gamle legekammerat søgte ind på forfatterskolen, selvom de ikke havde set hinanden i mange år.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu