Læsetid: 4 min.

Svenske kvinder på stribe

Sverige oplever et boom af kvindelige serietegnere og interessen for tegneserier er vokset voldsomt de sidste år. De danske tegneserier er ikke fulgt med tiden, mener tegnere og forlæggere, der savner en seriøs kulturpolitisk satsning i dansksprogede striber
Sverige oplever et boom af kvindelige serietegnere og interessen for tegneserier er vokset voldsomt de sidste år. De danske tegneserier er ikke fulgt med tiden, mener tegnere og forlæggere, der savner en seriøs kulturpolitisk satsning i dansksprogede striber
26. juli 2008

Det går godt for den svenske tegneserie. De sidste 10 år er oplaget og antallet udgivelser steget betydeligt, fortæller redaktør på serieforlaget Kartago, Rolf Classon:

"Vi har et oplag på 20.-30.000 på de tegneserier, der sælger bedst, så salget og interessen for tegneserier er øget vældigt meget de sidste år. Før i tiden var vi glade, hvis vi solgte 3.000 eksemplarer af en serie."

Specielt de kvindelige tegnere er stormet frem. Før i tiden var det næsten udelukkende mænd, der lavede tegneserier. I dag udgiver forlaget Kartago næsten flere kvindelige end mandlige tegnere, fortæller Rolf Classon.

Det er kvindelige tegnere som blandt andet Nina Hemmingsson, Liv Strömkvist, Åsa Grennvall, Annelie Furmark og Joanna Rubin Dranger, der har været med til at skabe den nye femi-tegneserie i Sverige. Og kvinderne er også nogen af dem, der sælger flest album.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu