Note
Læsetid: 1 min.

Dagbog beretter om Dylan Thomas' ægteskab

Kultur
14. august 2008

Den geniale digter og drukkenbolt Dylan Thomas levede i et legendarisk viltert ægteskab med sin kone, Caitlin. Nu er hendes dagbog blevet sat til salg, og den giver et interessant indblik i det hæsblæsende samliv.

Det har aldrig været en hemmelighed, at den walisiske poet var glad for kvinder og havde affærer på stribe. Ligeledes er det velkendt, at hans kone heller ikke holdt sig tilbage. Blandt andet havde hun et længere forhold til den post-impressionistiske maler Augustus John, til hvem hun ifølge sin selvbiografi mistede sin mødom under en voldtægt. Ifølge britiske The Independent giver dagbogen imidlertid et halvvejs positivt billede af ægteskabet. Ganske vist forbander Caitlin gang på gang sin ægtemand. Men på den anden side fortæller hun også, hvordan hun af og til ønskede sig, at hun var blevet begravet sammen med ham, så han ikke skulle ligge kold og ensom nede i kulden. Dylan Thomas døde under mystiske omstændigheder allerede som 39-årig i 1953, mens hans enke levede videre helt til 1994. Siden har hendes dagbog været i en privat samlers eje, men nu har indehaveren sat dagbogen til salg hos London-antikvaren Rick Gekoski.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her