Note
Læsetid: 1 min.

Magtens top 25 i filmbranchen

Kultur
12. august 2008

I morgen udkommer filmmagasinet Ekkos liste over de 25 mest magtfulde mennesker inden for dansk film. Gisnende går bladet til opgaven med at ridse magtforholdene op i den danske filmbranche, i et forsøg på at redegøre for, hvem der bestemmer, hvilke film vi skal se i de danske biografer, og hvordan de skal se ud. På et år er der sket store omvæltninger i branchen. Filminstituttet har fået ny direktør, og en svækket stilling grundet filmforliget anno 2007, Nordisk Film har opkøbt halvdelen af Zentropa. Listens nr. 1 er adm. direktør for Filminstituttet Henrik Bo Nielsen, nr. 2 er adm. direktør for Nordisk Film Michael Ritto, og nr. 3 er Lars Grarup, mediedirektør i DR. På listen er at finde tre instruktører, fem kvinder og en filmkritiker.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her