Læsetid: 7 min.

Mere bogmænd end købmænd

Når Århus Bogcafé den 1. oktober drejer nøglen om for sidste gang, er det ikke bare et farvel til endnu en specialboghandler i Danmark. Det er samtidig et farvel til et lille stykke århusiansk kulturhistorie. Konkurrencen fra internettet har udhulet bogcafeens økonomi
Når Århus Bogcafé den 1. oktober drejer nøglen om for sidste gang, er det ikke bare et farvel til endnu en specialboghandler i Danmark. Det er samtidig et farvel til et lille stykke århusiansk kulturhistorie.
21. august 2008

"Ophørsudsalg," står der med store bogstaver i butiksruden på Århus Bogcafé. I knap 40 år har den lille boghandel i Nørregade 24 forsynet studerende og undervisere ved de århusianske læreanstalter med videnskabelige bøger og tidsskrifter. Men den epoke er snart slut. Til oktober tæller Arne Hald, der har været ansat i bogcafeen siden 1980, den slunkne kasse op for sidste gang. Han går selv på pension i forbindelse med lukningen.

"Jeg synes først og fremmest, det er synd for århusianerne, at vi lukker, for de kommer til at mangle variation i bogudbuddet," siger han.

"Selvfølgelig er der internettet, men det kræver som regel, at man ved, hvad man går efter. Hos os kan man blive inspireret af udvalget på hylderne og finde bøger, der er udsolgt fra forlaget. Man kan blive overrasket. Men det forudsætter selvfølgelig, at man har lyst til at blive det."

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu