Læsetid: 1 min.

Pigen med paraplyerne (1963)

Kultur
29. august 2008
I et regnfuldt efterår er det perfekt at lade Jacques Demys romantiske musicalklassiker tage én tilbage til den hjerteskærende filmtid, hvor der var pastelfarvede paraplybutikker til, og alle snakkesang smukt til Michel Legrands blide toner

I et regnfuldt efterår er det perfekt at lade Jacques Demys romantiske musicalklassiker tage én tilbage til den hjerteskærende filmtid, hvor der var pastelfarvede paraplybutikker til, og alle snakkesang smukt til Michel Legrands blide toner. Pigen med paraplyerne følger den unge, skønne paraplypige Catherine Deneuve, som forelsker sig i Nino Castelnuovos nuttede mekaniker. Da krigen i Algeriet kalder ham bort fra Normandiets regnfulde himler, lover hun at vente - men da hun opdager, at hun også venter hans barn, lader hun sig presse til et fornuftigt ægteskab med en anden. Scenen er dermed sat til at lade vandet drive fra øjnene i en film, som tør satse helhjertet på de store følelser og har musikken til at hjælpe historien sikkert i havn. Ud over det bedårende spil og den virtuose brug af musik er en af fornøjelserne ved filmen Demys fantasifulde farveleg, som sætter kulør på den bittersøde affære. Efter at have vundet Guldpalmen i 1964 falmede den oprindelige kopi af filmen hurtigt, men man kan i dag kan se både den og dens dejlige efterfølger Pigerne fra Rochefort (med både Catherine Deneuve, hendes søster Françoise Dorléac og Gene Kelly)i restaurerede dvd-udgaver. EN

Pigen med paraplyerne. Instruktion: Jacques Demy. Udgivet i dansk region 2-version af Criterion Film.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her