Læsetid: 4 min.

'Sprog skal larme'

Ida Marie Hede eksperimenterer med tekster, med mennesker, maskiner og monstre. Hun henter ting ud af deres vante domæner for at lade dem brage sammen i nye omgivelser. Mød en af de afgangsstuderende fra Forfatterskolen anno 2008
7. august 2008

Landskaber og strygejern har hovedrollerne i Ida Marie Hedes univers. Sammen med omstillingsdamer, monstre og en krakeleret skulptur på et museum, der støder sammen med en flade af tanker.

"Jeg kan godt lide det 'trashede' i verden - noget, der enten er skrøbeligt, stakkels eller overset. Noget uskønt eller et ikon, der er slidt op. Måske kan jeg vise deres skønhed, og give dem en ny plads. Et nyt sted at tale fra," siger Ida Marie Hede, en af de ni afgangsstuderende fra Forfatterskolen i København, på en kaffebar i Stefansgade på Nørrebro.

Tidligere studier i kunsthistorie og religionshistorie på Københavns Universitet og en overbygning i London, der handlede om samtidskunst og teori, har inspireret hende til at skrive, som hun gør i dag.

"Jeg er meget styret af ideer og koncepter frem for følelser. Jeg skriver utraditionelle tekster uden handling og plot og forholder mig meget mere til det processuelle. Jeg arbejder med tekst som en slags ornament. Der er meget krop i sproget, og sproget er meget fortættet," forklarer hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu