Læsetid: 3 min.

The Daily Show og Giacometti

1. september 2008

I dag for 60 år siden trådte den unge Henning Carlsen ind i opgangen til Minerva Film i Toldbodgade i København. Det blev begyndelsen til et langt liv som instruktør af en række dokumentar- og biograffilm. En af dem, Sult, opnåede De Gyldne Palmer i Cannes for bedste mandlige hovedrolle (Per Oscarsson). Henning Carlsen har også været leder af Dagmarbiograferne.

@Brød spørgsmål:1. Hvad ser du frem til at opleve på kulturscenen i den kommende uge?

"Jeg ser frem til at se Carlos Reygadas' film Japón i Cinémateket på onsdag (kl. 19). For tiden engagerer mexicanske film mig meget. Jeg er vild med Guillermo del Toros film og synes selvfølgelig at Pan's Labyrint gik alt for kort, for ikke at tale om den endnu bedre Djævelens Rygrad, der vist kun klarede sig et par uger. Den næsten totale afvisning af latinamerikanske film er et udtryk for dette lands sig-selv-nok mentalitet. Havde det ikke været for Cinémateket og Vester-Vov-Vov og lidt Grand ville vi ikke kende sydamerikansk film overhovedet."

@Brød spørgsmål: 2. Hvad vil du især se frem til i tv i den kommende uge?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu