Læsetid: 2 min.

Bodegaen har fået en make-over

Hancock-øllene og kronhjortene har fået selskab af dj's, 1970'er-design og et menukort med solid kost på det nyåbnede Cafe Dyrehaven på Vesterbro i København
Nikotinen er skrabet ned fra væggene og erstattet med et stort hjerte af sort-hvide bryllupsbilleder på Café Dyrehaven på Vesterbro i København.

Nikotinen er skrabet ned fra væggene og erstattet med et stort hjerte af sort-hvide bryllupsbilleder på Café Dyrehaven på Vesterbro i København.

Louise Britze

Kultur
16. september 2008

Hancock-øllene, kronhjortene og strejfet af brunt værthus er der stadigvæk, når man træder ind på det nyåbnede Cafe Dyrehaven. Men de mørke teaktræspaneler, gulnede malerier og hjortegevirer suppleres af orange og brunt 1970'er-design, mere lys, masser af mad og et lidt yngre klientel.

I en af bodegabåsene sidder fire unge rundt om en pladespiller og snakker, mens der bliver vendt plader med let elektronisk musik. Et stort hjerte bestående af små, gamle, sorthvide bryllupsfotos hænger på væggen ud til toiletterne, hvor den gode stemning også har sneget sig ind i form fnuglette lysegule røvballegardiner over de lyserøde og lyseblå vægge.

Uden for cafeen, der ligger på hjørnet af Valdemarsgade og Sønder Boulevard på Vesterbro i København, rykker folk rundt på de orange plasticstole, caffè latten og halvliters Hancock-øl for at få det sidste af septembersolen med. Der er tilbagelænet søndagsstemning ved bordene i den her mere stille ende af Vesterbro, hvor der er langt mellem bilerne.

Rødspætte med remo

Restaurant Dyrehaven, som stedet hed før i tiden, havde ikke meget andet end flydende føde med alkoholprocenter på menukortet, men det er der kommet nu. Her er blandt andet dejlige sager som ostemadder og pocherede æg til morgenmad, og tartar, sildetallerken og stegt rødspætte med remo til frokost. Aftensmad serverer de også ud gennem køkkenlugen på den bagerste væg, hvor gevirerne fra det gamle Dyrehaven har fået lov at blive hængende. I aften er der sauterede svinekæber, frikadeller med spidskål, grillet makrel og et par andre knap så bodegainspirerede retter på menuen fra klokken 18.

Det er de to musikere Jens Lembcke (Tremolo Beer Gut) og Nikolaj Grummesgaard (Gravy), der sammen med kokken Jesper Staugaard har shinet det gamle Dyrehaven op. Den moderne bodega åbnede midt i august, efter der var blevet skrabet årevis af nikotin af væggene, pillet tunge gardiner ned og renoveret gulv og loft, men baren, båsene og det store maleri ved indgangen er bevaret.

Torsdag, fredag og lørdag går der mere bar i spisestedet. Når køkkenet lukker klokken 21, er der dj's og cocktails, og måske vil der også komme livemusik på programmet i fremtiden. I øjeblikket har Dyrehaven lukket om mandagen, men ellers er der åbent hver dag fra klokken 10 til 02, eller til der ikke er flere folk. Og så overvejer de tre ejere med tiden at åbne for morgenmad fra klokken 0tte ligesom en af de få overlevende kaffebarer lidt længere henne ad gaden.

Cafe Dyrehaven, SønderBoulevard 72, København V. Åbent 10-02. Lukket mandag

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her