Note
Læsetid: 2 min.

David Owe i sexscene - nej tak!

TV3 gør med sin nye komedieserie sit for at holde mandags-tv på et lavt niveau
Kultur
6. september 2008

"Intet varer evigt snart er sommeren forbi / med den forsvinder praktisk talt alt hvad du kan li' / intet under du går rundt & er så underlig indeni."

Ordene tilhører Kasper Winding og C.V. Jørgensen, og er fra en titelsang til den 30 år gamle danske ungdomsfilm Mig og Charlie, og i dag virker de så sært profetiske, når man ser på TV3's efterårsstrategi for ugens store affaldsdag på dansk tv; mandag.

Det er dagen, hvor programmet, der overlever sig selv, Robinson, kæmper for at knække kurven med den faldende seerkurve ved at sætte udbrændte værter fra fodboldprogrammet Onside til at genskabe Abu Ghraib, komplet med vandtortur, for de sidste 15 pct. af det mulige seersegment der ikke allerede har været afsted på en tropisk ø og sulte i Biker Jens' røvvarme sand.

Det mest positive, der er at sige om dette kunstigt vedligeholdte tv-koma, må være, at det skaber den der genuine 1990'er-stemning man godt kan savne, her på randen til et nyt årti.

Mandag er så også dagen, hvor TV3 satser stærkt på dansk fiktion, en genre kanalen aldrig har tilføjet noget som helst positivt, uanset om de har forsøgt sig med drama eller sit-com. Men Tv3 fortsætter med at prøve, og foruden fortsættelsen af den meget velproducerede, men intetsigende soap 2900 Happiness åbner denne september for komedieserien Maj & Charlie.

Hed sex

Det virker, som om programledelsen på TV3 ikke helt har forstået, hvad det hele går ud på.

For det første skal komedieserier være sjove - selv ikke med en meget liberal definition kan serien opfylde dette kriterium.

For det andet virker den fjern og farveløs, og der skal mønstres ganske meget selvdisciplin for at undgå at skifte væk, når man ser en halvnøgen David Owe med et smørret grin tone frem på skærmen. Idéen er at lave dampende hed sexscene med Sofie Lassen-Kahlke (set bagfra!), men den er kun marginalt mere ophidsende end et brugt kondom.

Det bliver dog gradvist værre, og her er et lille tip til folkene bag: Voksne, der siger 'røvguitar' eller kaster op, er ikke pr. automatik sjove.

Det er børn, der ryger, maler carport og betaler regninger muligvis, men det havde TV3 desværre valgt ikke at bringe denne aften, nej, de havde valgt at lade Ken Vedsegaard sige 'fuck' hvert 20. sekund. Ak ja, sommeren er forbi.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her