Læsetid: 5 min.

De fleste lever uden at opdage, at de er døde

Jeg kan ikke slippe T. S. Eliot og hans 'The Waste Land' fra 1922
'Jeg kan ikke slippe 'The Waste Land' fra 1922'. Hans Hauge skriver om T. S. Eliot
4. september 2008

For både Jabra Ibrahim Jabra og mig har T.S. Eliots digt, 'The Waste Land', 1922, betydet meget. Jabra fortalte i 1968, at det var Eliots digt, der havde haft størst indflydelse på 1950'ernes arabiske poesi. Det havde vel også afgørende betydning for dansk modernisme - Rifbjerg især.

Jabra var iraker af palæstinensisk oprindelse og fik i øvrigt Saddam Hussein romanprisen i 1989.

Det var nok ikke i '68, men et eller to år senere, at jeg i det århusianske studenterblad, Montanus, blev taget i rød skole, fordi jeg havde læst for meget Eliot. Det blev betragtet som sort og skadeligt. Jeg havde opponeret imod, at datidens litteraturstuderende betragtede litteraturen som et spejl og en hammer. Jeg mente ikke litteratur var nogen af delene. Jeg havde læst for meget Eliot, sagde de.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu