Læsetid: 7 min.

George Orwell = Evelyn Waugh?

Var to af Englands største forfattere i virkeligheden litterære sjælefrænder, selv om alt ved deres liv og levned indikerer det modsatte? Det hævder den amerikanske forfatter David Lebedoff i sin nye bog, og det har sat gang i den amerikanske litterære debat
Var to af Englands største forfattere i virkeligheden litterære sjælefrænder, selv om alt ved deres liv og levned indikerer det modsatte? Det hævder den amerikanske forfatter David Lebedoff i sin nye bog
18. september 2008

New York - New York Times Book Review stillede for nylig spørgsmålet: "Hvor meget George Orwell er for meget George Orwell? "

Under titlen 'Orwellania' klagede bogredaktør Dwight Garner i sin 'Inside the list'-klumme over, at selv beundrere af manden måtte kæmpe for at følge med i den strøm af genudgivelser, akademiske skriblerier, notater og biografier, der skyller ind over læserne som skybruddet fra den tropiske storm Hanna i weekenden over new yorkerne. Og mens Hanna allerede er fortrukket ud over Atlanten, er der ikke noget, der tyder på, at Orwellania er ved at stilne af: Til oktober udkommer både Facing Unpleasant Facts, en samling af Orwells fortællende essays, og All Art Is Propaganda, en bog med den engelske forfatters kritiske essays. At dømme efter den opmærksomhed, den seneste Orwell-bog har fået, er der dog heller ikke noget at sige til det.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu