Læsetid: 2 min.

Hun vil læse om Obama

Den nye kulturminister synes selv, hun er godt klædt på til jobbet, men har ikke haft så meget tid til at 'forbruge' kultur
Kultur
11. september 2008

Overdragelsesforretning hedder det i politiker-terminologi, når en ny minister tager over efter en afgående. Det plejer at være bevægende og ofte lystigt. Således også da Carina Christensen tog over efter Brian Mikkelsen. Man skamroser hinanden, takker personalet hhv. glæder sig til at lære det at kende og giver hinanden gaver.

Brian gav Carina et eksemplar af den store kulturkanon samt nogle løbesko, idet hun jo også skal være sportsminister.

"Jeg har altid syntes, roning var lige så meget kultur som rock," sagde han, hvorefter han lige ville citere en anden politiker. Om personalet kunne gætte hvem?

"Churchill!" lød det i kor.

Politik er ligesom krig, blot farligere, havde Churchill sagt engang. Men mens man i krig kun kan blive slået ihjel én gang, kan man i politik blive slået ihjel mange gange.

En cykelhjelm

Carina forærede Brian en cykelhjelm, idet hun havde hørt, at han engang var væltet på cyklen. Det ville være god stil at tage sådan en på, for man ville jo nødigt have en justitsminister med "hul i hovedet."

Det lo de af ("Nyrup!", hvislede Brian), og så var der stående ovationer. Vi stod op i forvejen, men de var meget langvarige, for som departementschefen sagde, havde Brian altid været rolig, klar i mælet og i godt humør under arbejdet.

Bagefter havde vi ikke Carina Christensen på tomandshånd, men snarere tyvemandshånd, så mange journalister var mødt op. Hun holdt helt efter bogen kortene tæt til kroppen og ville endnu ikke sige noget om kulturpolitik, men sagde, at hun følte sig godt klædt på til jobbet, idet hun i flere år var kulturordfører for De Konservative.

Mamma Mia

Men hvad er dine personlige kunstinteresser?

"Jeg interesserer mig meget bredt for kunst og kultur," svarede hun.

Hvilken bog har du senest læst?

"Jeg har lige lånt en bog om Obama på Folketingets Bibliotek, men jeg er ikke gået i gang med den endnu."

Hvilken film har du senest set, blev hun også spurgt.

"Mamma mia," kom det prompte.

Hvilket teaterstykke?

"Jeg har billetter til Trold kan tæmmes på Folketeatret på torsdag," svarede hun og beklagede, at hun som transportminister ikke havde haft så meget tid til kulturforbrug.

Hvad kan du lide at se i tv?

"Nyheder, nyheder," svarede hun - og blev bortført af tv-folk, som skulle lave et nyhedsindslag.

Hun mente ikke, hun fik tid til at se Danmarks kamp mod Portugal og ville slet ikke komme ind på, hvad hun troede om startopstillingen endsige fremhæve enkelte spillere, selv om nu også bliver minister for idrætten.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Tom W. Petersen

Hun har lånt en bog, som hun endnu ikke har læst.
Og hun har ikke haft megen tid til "kulturforbrug".
Et dybt kultiveret menneske, vi har fået som minister for kulturen...

Anders F. Theut

Tom:
Ævle, bævle.

jeg har da de første 16 bøger stående på reolen jeg ikke har fået læst endnu. Det siger da intet om hvor kultiveret jeg er eller ikke er....