Læsetid: 6 min.

Trusselsbilleder fra nær og fjern

Vi bliver vanvittige, hvis vi nægter at se i øjnene, at livet er voldsomt, siger Henriette Rostrup, der med et råt portræt af København anno 2007 debuterer som romanforfatter med ’I dag og i morgen’
Som modreaktion til 70-ernes mere løse familieforhold bliver kernefamilien i dag ophøjet til en helligdom, hvor man kan forskanse sig i trygge rammer. Med sin fast definerede form og sin kontinuitet kommer den til at repræsentere et kærkomment helle for mange - også for personerne i Henriette Rostrups nye roman

Som modreaktion til 70-ernes mere løse familieforhold bliver kernefamilien i dag ophøjet til en helligdom, hvor man kan forskanse sig i trygge rammer. Med sin fast definerede form og sin kontinuitet kommer den til at repræsentere et kærkomment helle for mange - også for personerne i Henriette Rostrups nye roman

Birgitta Lund

18. september 2008

Hun kommer ikke med fred, skrev Weekendavisens anmelder, da Henriette Rostrup sidste år debuterede med novellesamlingen Afkom, der hverken havde forsoning eller opmuntring på programmet. Og hvis det er, hvad man søger, bør man nok holde sig langt væk fra forfatterens seneste udspil, romanen I dag og i morgen, der i sin skildring af fire gennemsnitlige danske par på Nørrebro tegner et råt billede af København og kærlighedens vilkår anno 2007.

En brand i en opgang ryster romanens hovedpersoner sammen og sætter handlingen i gang, og der åbnes for døren til det nybagte forældrepar, der forsøger at etablere sig som en anstændig familie, enken, der aldrig har givet slip på sin afdøde mand, den sympatiske studerende, der forelsker sig i en labil mønsterbryder, og det tilsyneladende perfekte dameblads-par med designermøbler og fuld knald på karrieren.

I dag og i morgen har 2007 som kulisse, og udvalgte nyheder fra året danner rammen om skildringen af hovedpersonernes liv, der triller stille og roligt derudad, mens verden næsten umærkeligt brager forbi med trusler om terror og tortur og efterlader en stemning af uro og undergang i sit kølvand.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der findes ingen uddannelse ved Københavns Universitet, der hedder "moderne litteratur og litteraturformidling", men derimod moderne kutur og kulturformidling. Så det er nok det, der burde stå i "fakta"boksen.

Henriette Rostrup

Kære Marie Løntoft,
Cand. mag i Moderne Litteratur og Litteraturformidling er skam korrekt. Overbygningen blev nedlagt, da den første bachelorårgang skulle starte på overbygningen, dvs. engang i 1992 eller deromkring.