Læsetid: 2 min.

Debutforfatter elsker de skæve historier

I torsdags sprang Lars Husum ud som skønlitterær forfatter med romanen Mit venskab med Jesus Kristus om en skidt knægt, der møder Jesus Kristus og bliver frelst
Kultur
6. oktober 2008

Forfatteren, der hverken har gået på Forfatterskolen eller skrevet i toneangivende litterære tidsskrifter før debuten, overbeviste med sin medrivende og energifyldte roman anmelderne om, at her var et talent, som det er værd at holde øje med.

- Hvad ser du frem til at opleve i den kommende uge?

"Jeg har billetter til Junglebogen, og det ser jeg frem til at se, selvom jeg aldrig ser musicals, men Nørrebro Teater har med deres nye stil gjort mig nysgerrig. Og så bor jeg lige ved siden af Empire, så der kommer nok også en biograftur eller to."

- Hvad vil du især se frem til i tv i den kommende uge?

"Jeg ser ikke så et meget tv, men jeg har en forkærlighed for humor, som har noget smerte i sig, f.eks. den britiske komedieserie 'The Office' eller 'Klovn'."

- Hvilke aviser, magasiner/ tidsskrifter vil du orientere dig i?

"Jeg forsøger at læse en del aviser. Jeg læser Information, Politiken og Weekendavisen. Og nu, hvor jeg lige har udgivet en bog, læser jeg da også andre steder, som har bogsektioner."

- Hvilken kunstner laver i øjeblikket det mest spændende og nyskabende?

"Som videokunstner synes jeg, at Jesper Just er ret interessant, selvom jeg kun lige har fået øjnene op for ham. Desuden læste jeg først for nyligt Bavian af Naja Marie Aidt. Jeg ved ikke, om det er specielt nyskabende, men jeg følte, det var noget unikt, jeg sad med i hånden. Den norske film Reprise af Joachim Trier er også fantastisk, fordi den tør lege med filmsproget og samtidig være en bred fortælling, som vil underholde."

- Seneste bog, du har læst?

"Jeg er i gang med at læse to bøger; den ene er The Amazing Adventures of Kavalier & Clay af den amerikanske forfatter Michael Chabon. Der kan jeg godt lide den krøllede og skæve fantasi, der er i bogen. Og så handler den om tegneserier, og jeg elsker tegneserier. Den anden bog er en krimi, som hedder Afgrundens rand, som er skrevet af min redaktør Simon Pasternak og Christian Dorph. Jeg læser ikke mange krimier, men jeg synes, den har et spændende sprog og et 'lige-på' sprog, jeg godt kan lide."

- Seneste teaterstykke, du har set?

"Det seneste stykke jeg så, var i Århus, hvor jeg så Bucuresti med teatergruppen Von Baden, som jeg også er dramaturg på. Det var måske ikke deres mest vellykkede stykke, men de har en umiddelbarhed og noget testosteron i deres dramatik, som jeg godt kan lide."

- Seneste udstilling, du har set?

"Det er U-TURN. Jeg så kun det, der var på Carlsberg Byen, 'den hemmelige by'."

- Andet?

"Jeg holder ufatteligt meget af historier, som tør spasse lidt ud, så det går jeg efter, når jeg opsøger kulturelle oplevelser og fortællinger. F.eks. historier, som gerne vil formidles lidt skævt og noget, man ikke ser andre gøre andre steder. Det er også det, jeg selv har forsøgt på i min bog."

Hver uge spørger Information en aktuel kulturperson, hvad han/hun vil opleve af kultur i den kommende uge, og hvad vedkommende har forbrugt i den forgangne

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her