Læsetid: 5 min.

Han har fået egoet i bevægelse

Lars Frost har i lang tid været opfattet som et af de største talenter i dansk prosa. I tirsdags udkom hans nye roman 'Ubevidst rødgang', som ifølge anmelderne må betegnes som en af årets vigtigste bøger. Men hvem er Lars Frost?
9. oktober 2008

Nok har Lars Frost bevæget sig fra den smalle kortprosa over samtidsromanen til nu den historiske roman. Men han pludrer stadigvæk videre med en stor sproglig bevidsthed. Gennem et galleri af mere eller mindre indignerede figurer konstruerer han billeder af fortid, samtid og forbindelsen imellem.

"En fremragende forfatter, som lige nøjagtig i denne egenskab kan gøre os andre kloge på, hvad der foregår inden i os," skrev Informations Erik Skyum-Nielsen begejstret i sin anmeldelse.

Lars Frost udgav i tirsdags den historiske roman Ubevidst rødgang. Bogen, der er Frosts tredje roman, manifesterer hans position som en af sin generations mest interessante romanforfattere. Der er ikke som i hans tidligere værker en Frost-lignende ung mand, der sanser København. Nu er det forfatterens forældres generation, 'dem, der byggede Danmark,' der behandles.

Pludregenerationen

Lars Frost er på mange måder en karikatur af en forfatter. Han spiller lynskak på Bobibar i det indre København, imens han drikker whisky. Han holder af at diskutere. Han hænger ud med forfatterkollegaerne på Café Props på Nørrebro og beklager sig over sin ensomhed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

@ Palle Sigsgaard
"Bogen, der er Frosts tredje roman" (Johan Davidsen).

"Ubevidst Rødgang er mig bekendt ikke Frosts tredje, men FEMTE bog" (Palle Sigsgaard)

Hvis vi følger din præmis, Palle Sigsgaard, har du mig bekendt ikke udgivet nogle bøger. Omvendt Verden, ikkesandt?