Læsetid: 2 min.

Mænd, muslinger og Madrid

Vi indviede drengeflokken i, hvordan fodbold skal opleves i europamestrenes hjemlige liga. Tre dage med Marca, Madrid og muslinger
Kultur
1. november 2008
Fodboldavisen Marca studeres før aftenens kamp. Vi kan efterfølgende konstatere, at avisen havde fuldstændig styr på hjemmeholdets startopstilling. Som altid.

Fodboldavisen Marca studeres før aftenens kamp. Vi kan efterfølgende konstatere, at avisen havde fuldstændig styr på hjemmeholdets startopstilling. Som altid.

Øjvind Hesselager

Fodboldavisen Marca, Spaniens største avis med 2,3 million læsere, er lige blevet erhvervet for en euro og foldet ud på fortovet foran os, så også de fire knægte på mellem syv og 10 år kan være med i studiet af de sandsynlige startopstillinger. Vi er efter to dage i storbyen i sidste fase af nedtællingen til kampen mellem hovedstadsklubben Real Madrid og baskerlandets klub Atletico Bilbao. Et symbolsk opgør mellem magten og oprørerne. De nifoldige vindere af mesterholdenes turnering over for stolte Bilbao, der kun vil have baskere på holdet.

Der er pres på Real Madrid. De har lige tabt til Juventus i Champions League. Rivalerne Barcelona vandt. Og Barcelona vandt også i ligaen om lørdagen. Og der er pres på Atletico Bilbao. Holdet har kun høstet én sejr i turneringen. Og der er ikke mindst pres på planlægningen: Vi kunne i teorien også godt nå at se den lille forstadsklub Getafe spille. Sidde mellem madkurvene og søge en forklaring på hvorfor holdet klarer sig mere end OK uden Michael Laudrup på trænerbænken. Og derpå tage undergrunden til Estadio Bernabeu. Stramt skema - men muligt.

Mytologiske muslinger

Mine to venner - lad os kalde dem kokken og guiden - har en sidedagsorden, der handler om, at vi jo i stedet kunne tage muslinger på den galiciske fiskerestaurant Riveira De Mino, hvor fadene vil bugne af friske skaldyr; spanierne vil larme og alle borde vil være fyldt.

Muslinger opnår pludselig en nærmest mytologisk status i vores optakt. Vi er jo alle blevet ældre.

De rationelle argumenter køres sagte i stilling. Hvorfor stresse- Det er heller ikke godt for børnene- De har bedre af fisk end en lang tur i undergrunden -

Marca indrammer scenen: En baskisk angriber spiller resten af sæsonen gratis for Bilbao for at sige tak til klubben. Vi har aldrig hørt mage. Og jeg giver drengene et flygtigt kig: De er midt i en diskussion af betydningen af, at hollandske Van Nistelrooy har karantæne. Hvem skal så score for Madrid? Wesley Sneijder, siger den 7-årige og fejer pandelokken væk. Den 9-årige giver ham ret. I morgen vil han sige, at han sagde det først.

Vi tager muslingerne i stedet for Getafe. Det havde Ebbe Traberg - Informations legendariske nu afdøde jazz-og cykelskribent - også gjort. Tror jeg. Og bagefter ville han have nydt, at Bilbao turde udfordre Madrid, der vandt en god kamp. Og Sneijder scorede. Spændingen i toppen af spansk fodbold er fortsat intens. Og vigtigere: Rejsetruppen returnerede mætte og uden indre spændinger.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her