Læsetid: 1 min.

Personer fulde af fejl

I dag er der dansk premiere på filmversionen af den britiske forfatter Evelyn Waughs roman Gensyn med Brideshead
3. oktober 2008

I dag er der dansk premiere på filmversionen af den britiske forfatter Evelyn Waughs roman Gensyn med Brideshead. Sight & Sound har talt med instruktøren bag, Julian Jarrold, der blandt andet fortæller om, hvorfor han overhovedet turde give sig i kast med en populær bog, som i 1981 blev til en endnu mere populær tv-serie.

"Til at begynde med tænkte jeg, ' det er latterligt. Jeg gør det ikke.' Folk dyrker både bogen og tv-serien og er meget beskyttende omkring dem. De har en speciel plads i den britiske psyke. Men jeg mødtes med manuskriptforfatteren, læste manuskriptet og gik tilbage til bogen. Mit indtryk af bogen - og af tv-serien, hvilket måske er uretfærdigt, da jeg ikke genså den - var, at den var fuld af nostalgi i forhold til aristokratiet og imod den moderne verden, alle disse negative ting, som Waugh forbindes med. Men når man læser bogen, er personerne fascinerende: De er fulde af fejl og modsætninger. Så ligesom Waughs metafor med krogen og den usynlige line, blev jeg langsomt trukket ind igen."

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu