Læsetid: 6 min.

Portræt: En storsælgende komisk forfatterfigur

Han skrev sig ud af det litterære parnas og i favnen på Alt for Damernes læsere og et stort europæisk publikum. Jens Christian Grøndahl er aktuel med endnu et portræt af "kvinder i tiden"
24. oktober 2008

"Han er en præcis og ubarmhjertig iagttager og registrator af sin tid,"

- Johannes Riis, 2007

Det er dagen efter udgivelsen af Tre skridt tilbage i 2007, bogen om selvransagelse og refleksion, hvor Jens Christian Grøndahl redefinerer sin tidligere støtte til Fogh, Bush, Blair. Og kalder sit ja til krigen i Irak 'en fejltagelse'.

Den stolte forelægger gennem fem år, Johannes Riis, overrækker Grøndahl checken på 150.000 kroner, der følger med Søren Gyldendal prisen. I sin tale siger han:

"Jens Christian Grøndahl giver ikke Thorkild Hansen og Henrik Stangerup noget efter i provokationskraft, når han harcelerer over den åndelige småtskårethed hertillands og henviser til den spirituelle loftshøjde, der hersker i landene udenfor (...) ikke mindst i dem, hvor man har helt anderledes sans for hans forfatterskab end herhjemme," siger Johannes Riis med reference til Holland og Belgien.

Fire dage i marts er titlen på Jens Christian Grøndahls nye roman, der i dag - fire dage inden udgivelsen i Danmark - har solgt 10.000 eksemplarer i Holland, hvor forlaget Meulenhoff har femte oplag i trykken.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Maj-Britt Kent Hansen
Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu