Nyhed
Læsetid: 1 min.

Priser til stupid forskning

Ig Noble-priserne gives for forskning, der 'først får en til at grine, så til at tænke'
Ig Noble-priserne gives for forskning, der 'først får en til at grine, så til at tænke'
Kultur
8. oktober 2008

Det er organisationen Impropable Research, løst oversat 'Usandsynlig forskning', der uddeler de ikke så ærværdige priser. På improbable.com kan man læse, at organisationen desuden udgiver magasinet Annals of Improbable Research, udsender nyhedsbreve og skriver avisklummer.

Blandt vinderne af årets Ig Noble-priser er Massimiliano Zampini fra Trento Universitetet og Charles Spence fra Oxford. De hyldes for at have at have manipuleret lyden af chips elektronisk, så de opfattes som sprødere, end de egengtligt er.

Sammen har de skrevet artiklen The Role of Auditory Cues in Modulating the Perceived Crispness and Staleness of Potato Chips og deres videnskabelige arbejde.

Marie-Christine Cadiergues, Christel Joubert og Michel Franc fra Ecole Nationale Veterinaire de Toulouse vandt årets Biologipris for at have bevidst, at lopper på hunde hopper højere end lopper på katte.

Sidst men ikke mindst gik Ig Nobles Fredspris til Den schweiziske Kommité for Etik i Ikke-menneskelig Bioteknologi for dets princip om, at planters værdighed skal garanteres juridisk.

Læs om resten af Ig Noble-prismodtagerne.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her